USD 41.50 41.95
  • USD 41.50 41.95
  • EUR 41.65 42.00
  • PLN 10.50 10.70

У травні Волинь прийняла понад 200 евакуйованих із Донеччини. Чергові потяги – в липні

13 Червня 2024 14:30
У травні Волинська область прийняла понад 200 людей, які були евакуйовані з Донеччини. Чергові евакуаційні потяги на Волинь прибудуть у липні.

Про це розповіла директорка департаменту соціальної та ветеранської політики Волинської ОВА Оксана Гобод на форумі «Захист прав людини в умовах воєнного стану у Волинській області».

Читати ще: Візити до переселенців, ВЛК і місць несвободи: про що говорили на форумі Омбудсмана в Луцьку

«Із початку повномасштабного російського вторгнення Волинь прийняла 80 тисяч переселенців. Це люди, які тривалий час проживали на території області. Понад 600 тисяч – це громадяни, які перемістилися в інші країни через кордон у Волинській області. Наша область надалі приймає внутрішньо переміщених осіб. Ми працювали спільно з колегами з Рівненської області. Ми приймаємо евакуйованих людей із Донецької області помісячно. У травні ми прийняли понад 200 осіб. Червень невдовзі закінчиться і чергові евакуаційні потяги з Донеччини знову прибуватимуть до нас. Тому ми повинні додатково відшуковувати місця для розміщення людей: сімей із дітьми, людей поважного віку, людей з інвалідністю», – сказала Оксана Гобод.

Водночас Волинь приймає евакуйованих дітей із Харківської області.

Читати ще: На Волинь прибув перший евакуаційний поїзд із Харківщини

Також на Волині діє єдиний, крім Сумської області, піший перехід для людей, які зараз перебувають на окупованій території. Через прикордонний перехід із Білоруссю вони мають можливість повернутися в Україну.

«Ми їм забезпечуємо гідні умови переміщення. Усім надаємо стартові пакети. Маємо можливість видати довідку про те, що особа дійсно була евакуйована через перехід, щоб надалі вона могла підтвердити право на отримання допомоги як внутрішньо переміщена», – додала директорка департаменту соціальної та ветеранської політики ОВА Оксана Гобод.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus