USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Скільки Луцька громада спрямувала на підтримку армії цього року

Сьогодні 16:23
Станом на сьогодні на підтримку наших військових Луцька громада витратили орієнтовно 400 мільйонів гривень, тобто 80% коштів, передбачених у бюджеті-2024 для ЗСУ.

Про це в інтерв’ю Волинським Новинам розповів Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Як він пригадав, під час формування бюджету на допомогу війську було передбачено близько 300 мільйонів гривень. І під час розподілу вільних залишків і перевиконання бюджету було передбачено ще майже 200 мільйонів гривень. Таким чином, сума в бюджеті-2024 на допомогу Збройним силам України склала 500 мільйонів.

Серед основного, що вдалося закупити, – 30 нових пікапів Mitsubishi L200, майже 1400 квадрокоптерів DJI Mavic 3 різних модифікацій, майже 1800 FPV-дронів, більш як 120 засобів радіоелектронної боротьби, модеми Starlink, зарядні станції, тепловізори… Громада закуповувала специфічну техніку, наприклад, дві безпілотні авіаційні системи Shark-D для 3-ї окремої штурмової бригади за майже 18 мільйонів гривень, безпілотний літальний апарат «Хорт» та інші. Також надавала субвенцію окремим військовим частинам.

Станом на сьогодні на підтримку наших військових Луцька громада витратили орієнтовно 400 мільйонів гривень, тобто 80% коштів, передбачених для ЗСУ.

«Фактично, випереджаємо графік використання цих коштів і зараз думаємо, як протягнути до кінця року, адже запити від військових надходять практично щодня. Намагаємося не оминути увагою жоден запит, але, звичайно, пріоритети надаємо тим військовим частинам, де служать лучани, волиняни. Насправді процес мобілізації організовано таким чином, що волиняни служать у багатьох підрозділах. За потреби допомагаємо й іншим військовим частинам, як, наприклад, у період наступу на Вовчанськ на півночі Харківщини, тому що захист України – це наша спільна справа», – наголосив Луцький міський голова Ігор Поліщук.

Читайте повний текст інтерв’ю тут: «Захист України – це наша спільна справа». Інтерв’ю з Луцьким міським головою

Запити від військових частин розглядає робоча група, до складу якої входять міський голова, ветерани війни, волонтери, громадські активісти та працівник міськради, який відповідає за військові закупівлі. Зазвичай проводяться два засідання на місяць.

«Ми перебуваємо в постійному контакті з військовими, радимося з ними. Наші спеціалісти мають ґрунтовні знання, тому що спілкуються напряму з виробниками. І ми дуже гнучкі в разі термінових запитів. Наприклад, зараз наша сота бригада в складному становищі, й ми оперативно розв’язали питання передання дронів. Також оперативно залагоджували питання, коли йшли важкі бої за Авдіївку, наступ на Вовчанськ», – сказав Ігор Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP Сьогодні 18:16
А результат ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus