USD 41.60 41.90
  • USD 41.60 41.90
  • EUR 41.50 42.00
  • PLN 10.50 10.70

«Сказали: вихідний». Водій луцької маршрутки – про несправедливе звільнення

Сьогодні 11:30
Пропрацювавши 40 років за кермом автобуса, Іван Саковський заробив невеличку пенсію. За словами чоловіка, її з нинішніми цінами вистачає хіба що на комуналку.

«40 років на одному автобусі працював. З 1976-го, як сів на автобус, до цих пір на одному автобусі. Заробив мінімальну пенсію – 3500 гривень. Цих грошей вистачає якраз заплатити за комуналку», – говорить Іван Федорович, передає ТРК «Аверс».

Після смерті дружини чоловік мешкає з дочкою й маленьким онуком. Каже: хоче допомогти доньці поставити малюка на ноги. Тому попри вік із 2022-го він знову пішов працювати на міський маршрут у Луцьку.

«Попрацював понад рік. Мене все влаштовувало до останнього дня. Я не жалівся, не вимагав. У ту фірму я прийшов перший. За мною пішли люди. Вони сказали: «В нас немає кому працювати». І мене влаштовувало навіть працювати без вихідних. Я знаю, що заробляю копійку і маю, чим викормити дочку та внука», – зазначає Іван Саковський.

Зі слів чоловіка, спочатку він прийшов на підприємство з іншою назвою та автобусним парком. Це були старі жовті маршрутки. Згодом назву змінили, а на підприємство завезли новіші автобуси. І на них, схоже, старшій людині місця не знайшлося. За спостереженнями Івана Федоровича, набрали молодших водіїв.

«Мені відразу сказали: «Ти – вихідний. Ти так багато працюєш». Я найстарший там. Але я прийшов уже тоді, коли мені було 70 років. Мене працевлаштували. Я працював по 5-10 днів без вихідних. Начальник Володимир Іванович показував хлопцям приклад: «Дивіться, йому за 70 років, а він може 10 днів підряд відпрацювати», – пригадує Іван Саковський.

Читати ще: Водій тролейбуса отримав інвалідність: справу про ДТП у Луцьку за участі підполковника СБУ намагалися закрити

На новій маршрутці № 57 він встиг поїздити лише місяць. Нині там працює значно молодший за нього водій. Останній припускає: Івана Федоровича звільнили через вік.

«Просто місця йому не залишилося на цій машині. Мені давали на вибір три машини, я обрав 57-му», – говорить водій В’ячеслав.
Чому звільнили Івана Федоровича, журналісти намагалися з’ясувати в заступниці директора підприємства Наталії Остапкович. Нагадаємо, раніше вона очолювала обласне управління транспорту. Згодом правоохоронці обвинуватили її в хабарництві та подали до суду, де справа – і досі.

За її словами, Іван Саковський у них не працював: «Я за таке прізвище чула, але на «Транссіті» він не працював».

Звідки ж тоді звільнили чоловіка? Можливо, він працював неофіційно? Як пригадує Іван Саковський, якісь папери при прийомі на роботу він підписував, але коли звернувся з питанням про несправедливе звільнення до Держпраці, там відповіли, що нічим допомогти не можуть.

Нині Іван Федорович шукає нову роботу. Незважаючи на вік, він хоче і може працювати, до того ж має заради кого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Олексій Показати IP Сьогодні 13:06
"якісь папери при прийомі на роботу він підписував". Хай скаже дякую, шо не на квартиру папери були

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus