USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Водій тролейбуса отримав інвалідність: справу про ДТП у Луцьку за участі підполковника СБУ намагалися закрити

15 Липня 2024 17:51
У вересні 2021 року в ДТП травмувався водій луцького тролейбуса Юрій Сидорчук. Сталося це, коли він на автошляху поправляв роги на електротранспорті, аж поки не опинився під колесами автомобіля. Ймовірно, ним керував підполковник СБУ Андрій Шава.

Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Потерпілий чоловік пережив реанімацію, у нього були численні забої, зламані ребра та кістки тазу. Тож реабілітація була довгою та болісною. І хоча внаслідок ДТП Юрій Сидорчук отримав другу групу інвалідності, кримінальне провадження відкрили як порушення правил дорожнього руху, що спричинили ушкодження середньої тяжкості.

Цікаво, що на початках у цьому провадженні Юрій не був потерпілим – цей статус довелося добиватися через Феміду. Справа про ДТП за майже три роки до суду так і не потрапила, адже досі на стадії досудового розслідування.

За цей час слідчий ДБР, який займається розслідуванням, не знайшов підстав, аби повідомити правоохоронцю підозру. Як розповідає захисник водія: довелося написати чимало скарг і звернень, щоб змусити слідчого щось робити. Адвокату навіть не давали доступу до матеріалів провадження для ознайомлення. Постійно знаходилися якісь причини.

Читати ще: Слідство навмисне затягують? Водій тролейбуса, якого в Луцьку збив СБУшник, не може отримати компенсації

У підсумку дотягнули до того, що в кінці квітня цього року слідчий ДБР постановив закрити кримінальне провадження за відсутністю складу злочину в діях підполковника СБУ.

«Закрили нібито вказуючи на останню експертизу, яка показала, що в діях Шави відсутній будь-який склад кримінального правопорушення, і він не міг об’єктивно бачити мого клієнта на дорожньому полотні», – зазначив захисник водія тролейбуса Олександр Лавренчук.

Сам Юрій Сидорчук запевняв: тоді був одягнений у світловідбиваючому жилеті, в електротранспорті була включена аварійка.

«На мені був жилет, бо дощ ішов. Через кожні півгодини потрібно було виходити й міняти вставки. Я вже жилета не знімав. Аварійка працювала, була увімкненою в тролейбусі», – наголосив травмований водій.

10 липня захиснику Юрія Сидорука вдалося через суд скасувати постанову про закриття.

«Ось є постанова про закриття, що Шава не винен. Він не міг виявити людину у світловідбивальному жилеті перед собою. При тому перешкод для видимості не було. Якщо не винен Шава, то в чому винен тоді Сидорчук? Хтось же має бути винним у настанні ДТП?» – звернув увагу Олександр Лавренчук.
Ба більше, адвокат нещодавно таки одержав доступ до матеріалів справи. Каже: слідством там абсолютно нічого не зроблено. Якихось два допити, дві експертизи, два слідчих експерименти, до яких у сторони захисту є чимало питань.

«У складі кримінального порушення виведено, що травми середньої тяжкості. Середня тяжкість – це можливість закриття за строками давності. Якщо не провести зараз ще одну експертизу, і ми не доведемо, що це тяжкі тілесні, то, гадаю, вони виконали свою функцію – розвалювання справи», – переконений адвокат водія тролейбуса.

Аби цього не допустити, першочергово будуть клопотати про відвід слідчого ДБР Савчина. Бо ж таке затягування справи призвело до того, що вона досі не потрапила до суду.

Через відсутність вироку Юрію Сидоруку не можуть виплатити коштів зі страхового фонду з нещасних випадків на виробництві. Але найголовніше: досі за цю ДТП ніхто не поніс покарання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Окс Показати IP 15 Липня 2024 18:38
У вересні буде 3 роки після страшної аварії, а Юрію до цих пір не виплачено ні копійки з фонду страхування, через відсутність Акта про нещасний випадок. А підполковник СБУ (держслужбовець) боїться понести відповідальність, викручується, звинувачуючи Юрія. Чому тільки через 3 роки справа можливо набуде розголосу? Де зараз цей Шава?
Анонім Показати IP 15 Липня 2024 18:48
Як завжди. Мазані есбеушники, прокурори, судді. Вся нечисть.
Хз Показати IP 15 Липня 2024 19:34
Це ж Україна
Бульба до Хз Показати IP 15 Липня 2024 19:56
Це Україна!!!!
Бульба Показати IP 15 Липня 2024 19:59
За що гинуть хлопці???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus