USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Руханки та загадки: дітям-переселенцям допомагають адаптуватися в Луцьку

2 Липня 2022 14:14
Родина з Донеччини, тікаючи від обстрілів, оселилася на Волині.

Денис Злобін із Краматорська свою історію розповідає, пригортаючи до себе шестирічну донечку. Це вже зараз вони на дитячому святі, а ще кілька місяців тому тікали з рідного міста в пошуках прихистку, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«Тікати довелося у зв’язку з воєнною агресією Російської Федерації. Дружина мала народжувати. Вона терпіла до останнього, поки не почали бомбити. Довелося їхати в більш безпечне місце. Дорогою її розтрусило. Ми народжували в Кам’янському. Тиждень пересиділи там і поїхали до Луцька. Якраз у цей час над Кам’янським теж пролітали снаряди. Тому ми зібралися і поїхали далі», – пригадує переселенець.

Зараз родина облаштовується на новому місці. Денис привів донечку на освітній захід, який організував Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом», аби діти могли відпочивати та розвиватися в цей складний час.
Читати ще: Вікторини, естафети і лабіринт: дітям-переселенцям у Луцьку влаштували екомандрівку в Дубовому гаю. Фото

Протягом кількох годин малеча мала насичене та пізнавальне дозвілля просто неба.

«У дітей є змога дізнатися про те, які фрукти, овочі ростуть на Волині, а також порозгадувати загадки. Для дітей ми підготували багато рухливих забав. Важливо чергувати різноманітну діяльність», – розповідає аніматор Сергій Троцюк.

Організатори кажуть, що після відвідин таких заходів діти усміхаються, а заради цього варто проводити свята для малечі.

«Є такі діти, які приходять майже на кожен захід і вже потоваришували між собою. Дуже важливо дбати про наших дітей, про наше майбутнє, тому що через сьогоднішні події вони відчувають тривогу, стрес. Тож перемикати їх і трішки внутрішньо врівноважувати вкрай потрібно. Це наше, усіх дорослих, завдання», – наголошує голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.

Читати ще: «Тепер добра й любові має бути значно більше». Катерина Шкльода – про 11 років Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом»

Як додає, такі квести й надалі проводитимуть у різних локаціях Луцька для переселенців і містян.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus