USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.70 10.84

«Розум на дорозі не валяється»: в Луцьку для дітей військовослужбовців показали лялькову виставу

Сьогодні 15:20
Для дітей військовослужбовців із Луцької громади, які навчаються в початкових класах, організували благодійний показ лялькової вистави. Найменші переглянули п’єсу за мотивами літературної казки Лесі Українки «Біда навчить». Вона – про горобчика, який шукав розуму.

Захід, ініційований Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» та Волинським обласним академічним театром ляльок, відбувся 2 жовтня в залі театру.

Голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода розповіла, що влаштовувати для дітей вразливих категорій покази вистав – це гарна традиція Фонду. Завдяки плідній співпраці обласного театру ляльок і Фонду дітям, батьки яких служать у Збройних силах України, показали вже низку різноманітних цікавих вистав. Репертуар завжди підбирають залежно від віку дітей.

«Спільно з Волинським обласним театром ляльок Фонд Ігоря Палиці «Тільки разом» до Дня захисників і захисниць України організував показ вистави для дітей військовослужбовців. Це вистава за мотивам казки Лесі Українки під назвою «Як горобець розуму шукав». У залі зібралися понад 200 дітей наших військовослужбовців», – сказала Катерина Шкльода.
Вона наголосила: для дітей лялькова вистава – це можливість гарно провести час і зануритися в казку.

«На жаль, зараз діти часто перебувають у стресі. Тож сподіваємося, що завдяки ляльковій п’єсі вони зможуть трошки відволіктися та поринути в казковий світ, а заразом пізнають українську творчість», – додала голова правління Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» Катерина Шкльода.
Читати ще: Роботи, телескопи, наука і мистецтво – усе, аби дітям було цікаво та корисно: у Луцьку відбулася «Подорож країною Позашкілля». Фото

Вистава «Як горобець розуму шукав» – про те, що мудрими не народжуюся, а стають завдяки наполегливому навчанню; це історія про те, що потрібно бути працьовитим, вихованим і наполегливим, вважає Олена. До театру вона прийшла разом із дев’ятирічним сином і однорічною донечкою.

«Відвідувати ляльковий театр дуже важливо для розвитку дитини. Це напрочуд корисно для малечі. До того ж ми, наприклад, багато читаємо», – зазначила Олена.
Разом із батьками переглянули виставу семирічні сестрички Аліса та Ангеліна. Тато дівчаток служить у Збройних силах України. Нині ж перебуває у відпустці і зміг разом із сім’єю прийти на п’єсу.

«Ми сьогодні в ляльковому театрі з татом і мамою. Тут показували казку про горобця. Наш тато сильний і сміливий. Він – супергерой», – поділилися Аліса та Ангеліна.
«Як горобець розуму шукав», – це історія про юного горобчика, який вважав, що хтось із птахів порадить йому, де і як знайти розум. Із таким питанням він звертався і до курки, і до зозулі, і до сови, і до крука, і до сороки, і до бусола, але необхідної відповіді не отримав. Із великими труднощами горобчик пережив зиму, зазнав холоду і голоду. Все пережите, однак, лише загартувало його і в результаті він став добрим господарем та дбайливим сім’янином.

Режисер-постановник вистави – Володимир Богданець. Художниця-постановниця – Олеся Іщук. Композитор – Костянтин Яворський.

Ольга ШЕРШЕНЬ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus