USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

Росії стає все складніше приховувати втрати та шукати ресурси для війни в Україні, – ГУР

14 Липня 2024 18:36
Війна РФ проти України стає фактором роздратування на території Росії. Це пов’язано з тим, що керівництво країни поширює інформацію, яка не відповідає реальному становищу.

Про це інформує Головне управління розвідки Міноборони України.

У розвідці наголосили, що інформація про бойові дії, яку показує внутрішня пропаганда країни-агресора, все частіше викликали у російського суспільства «втому та невдоволення, ніж захват та екзальтацію, як було на початку вторгнення».

«Однією з причин таких змін є невідповідність поширюваної режимом інформації з реальним становищем: рівень втрат під час війни приховувати усе важче, а ресурси для ведення бойових дій вичерпуються, про що, зокрема, свідчить активна підготовка Москви до рекордного у своїй історії підвищення податків», – додають розвідники.

Читати ще: Втрати РФ в Україні були максимальними в останні два місяці, – розвідка Британії

В ГУР зазначили, що Кремль планує під виглядом «прогресивної школи податку на прибуток фізичних осіб» підняти побори в бюджет для росіян, які зароблять понад 2200 доларів на місяць, тобто ставка податку на прибуток зросте з 20% до 25%.

У Росії оцінюють, що така податкова реформа дозволить зібрати близько 200 млрд доларів, це може статися з 2025 по 2031 рік.

«Невтішна динаміка суспільних настроїв, яку відстежують у Кремлі, змушує російське військово-політичне керівництво готувати населення до «затягування пасків» та реагувати – регіональні представники путінського режиму вже намагаються зміщувати фокус уваги з дратівливої воєнної тематики на «бурхливе» розв’язання соціально-побутових проблем», – наголошують у розвідці.

У відомстві підкреслюють, що регіональна влада намагається організовувати заходи для підтримки учасників війни проти України та їхніх сімей, беруть участь у прийомі громадян, розробляють та обговорюють спеціальні законопроєкти стосовно підтримки благодійності, підвищення зарплат та захисту ветеранів.

Також окреме місце посідає «підтримка» людей з інвалідністю, кількість яких постійно збільшується через бойові дії в Україні. Зокрема для таких людей влада РФ хоче розвивати внутрішній туризм.

Читати ще: Лукашенко наказав відвести війська від кордону з Україною

У розвідці наголошують, що мінімальна кількість місць для людей з інвалідністю на російських парковках тепер становить 15%. Крім того, учасникам війни проти України надають ваучери номіналом 15 тисяч рублів, на які впродовж року можна купувати квитки до закладів культури.

«Така активізація соціальної діяльності свідчить про спробу російської влади каналізувати невдоволення та уникнути неконтрольованих соціальних вибухів», – стверджують українські розвідники.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus