USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.60 10.80

Росіяни вночі атакували Україну понад 70 «шахедами»

Сьогодні 09:10
Цієї ночі ППО збила 72 із 76 дронів Shahed.

У ніч на 14 вересня 2024 року противник атакував ударними БпЛА типу «Shahed». Усього радіотехнічними військами Повітряних Сил виявлено та здійснено супровід 76 «шахедів» із напрямків Курськ, Єйськ – рф, Чауда – Крим.

Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Сил оборони України, повідомили у Повітряних силах.

В результаті протиповітряного бою збито 72 ворожі ударні БпЛА у межах Одеської, Миколаївської, Херсонської, Полтавської, Харківської, Київської, Донецької, Житомирської, Дніпропетровської, Черкаської, Вінницької та Сумської областей.

Крім того, два ворожі безпілотники локаційно втрачені на території України, ще два – повернулися в росію.

Читати ще: Росіяни вдарили по місії Червоного Хреста на Донеччині, троє співробітників загинули

На фронті минулої доби, 13 вересня, було зафіксовано 138 бойових зіткнень Сил оборони України з російськими загарбниками, і найактивніше ворог наступав на Курахівському напрямку, йдеться у повідомленні Генерального штабу Збройних сил України у Фейсбуці про ситуацію станом на 8:00 суботи, 14 вересня.

За вчора росіяни завдали по позиціях українських підрозділів і населених пунктах удару однією ракетою, а також 82 авіаудари, скинувши 105 КАБів. Крім цього, ворог здійснив понад 4000 обстрілів, з них 131 - із реактивних систем залпового вогню.

Армія РФ завдавала авіаударів у районах населених пунктів, зокрема Павлівка, Охтирка, Ямпіль, Кисла Дубина, Новоєгорівка, Бондарне, Часів Яр, Костянтинівка, Торецьк, Щербинівка, Петрівка, Леонідівка, Дружба, Селідове, Воздвиженка, Білицьке, Олександропіль, Вугледар, Іванівка, Новоданилівка, Новопавлівка, Миколаївка, Одрадокам’янка та Козацьке.

Вчора авіація, ракетні війська та артилерія Сил оборони завдали вісім ударів по районах зосередження росіян, а також по пункту управління, РЛС С-300 і двох засобах ППО.

На Харківському напрямку точилися чотири бої. Сили оборони відбивали штурмові дії поблизу Вовчанська, Гатища, Глибокого та Липців.

На Куп’янському напрямку сталися 11 боєзіткнень біля Синьківки, Глушківки, Лозової, Петропавлівки, Новоосинового і Стельмахівки.

На Лиманському напрямку ворог атакував 24 рази неподалік Копанок, Греківки, Твердохлібового, Макіївки, Невського, Ямполівки, Торського, Серебрянки та Білогорівки.

На Сіверському напрямку було три бойові зіткнення. Українські захисники відбивали штурмові дії російських загарбників поблизу Верхньокам’янського, Спірного та Виїмки.

На Краматорському напрямку точилися чотири боєзіткнення у районах Часового Яру й Андріївки.

На Торецькому напрямку росіяни атакували шість разів неподалік Дачного, Торецька і Неліпівки.

На Покровському напрямку українські захисники відбили 28 ворожих штурмових дій у районах населених пунктів Зелене Поле, Воздвиженка, Новоолександрівка, Миролюбівка, Новотроїцьке, Селідове, Михайлвка, Новогродівка та Гродівка.

На Курахівському напрямку Сили оборони відбивали 43 атаки у бік Українська, Желанного Першого, Георгіївки, Костянтинівки й Катеринівки.

На Времівському напрямку ворог 10 разів наступав поблизу Катеринівки, Вугледара і Золотої Ниви.

На Придніпровському напрямку російські війська зазнали поразки, п’ять разів атакуючи українські оборонні рубежі.

На Оріхівському та Гуляйпільському напрямках обстановка без особливих змін.

На Волинському і Поліському напрямках ознак формування наступальних угруповань ворога не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями російська армія зберігає військову присутність, здійснює мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів зі своєї території.

Загальні бойові втрати російських військ в Україні з 24 лютого 2022 року по 14 вересня 2024 року становлять близько 632 тисяч 630 осіб, з них 1210 осіб – за минулу добу.

Про це інформує Генеральний штаб Збройних сил України.

Також Сили оборони знищили 8674 (+3) російські танки, бойових броньованих машин ‒ 17043 (+40), артилерійських систем – 18086 (+25), РСЗВ – 1186 (+1), засобів ППО ‒ 946 (+1), літаків – 369 (+0), гелікоптерів – 328 (+0), БПЛА оперативно-тактичного рівня – 15149 (+36), крилатих ракет ‒ 2591 (+0), кораблів / катерів ‒ 28 (+0), підводних човнів ‒ 1 (+0), автомобільної техніки та автоцистерн – 24631 (+71), спеціальної техніки ‒ 3084 (+13).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus