USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.55 10.70

Росіяни вдарили по місії Червоного Хреста на Донеччині, троє співробітників загинули

Сьогодні 16:47
Російські війська вдарили по гуманітарній місії Червоного Хреста в Донецькій області, загинули троє співробітників.

Про це повідомив Офіс генпрокурора, передає Бабель.

Атака сталася 12 вересня, російські війська вдарили, ймовірно, зі ствольної артилерії, по автомобілях Міжнародного Комітету Червоного Хреста у селі Віролюбівка на Донеччині.

Співробітники МКЧХ прибули до населеного пункту, щоб видати місцевим жителям паливні брикети для обігріву домівок. На момент обстрілу вони саме розвантажували доставлену допомогу.

Унаслідок атаки на місці загинули троє чоловіків. Двоє їхніх колег отримали осколкові поранення й мінно-вибухові травми. Потерпілих доставили в лікарню, один з них у важкому стані.
Читати ще: Росіяни вдарили «Шахедами» по житлових кварталах Конотопа: 13 поранених

Прокуратура почала розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Омбудсмен Дмитро Лубінець уточнив, що троє загиблих – громадяни України. Він також зазначив, що у МКЧХ знають про атаку, але поки що жодної офіційної реакції ще не було.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus