USD 41.15 41.47
  • USD 41.15 41.47
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.40 10.55

Росія виводить частину військ з України та Калінінграда, щоб перекинути на Курськ

Сьогодні 08:27
Росія виводить частину своїх збройних сил з України у відповідь на наступ українських військ на російську територію, заявили американські чиновники.

Про це пише The Wall Street Journal з посиланням на джерела серед чиновників США, передає Українська правда.

За інформацією видання, це є першою ознакою того, що операція Києва у Курську змушує Москву перегрупувати свої сили.

Офіційні особи заявили, що США все ще намагаються визначити значення цього кроку Росії, і не сказали, скільки військ, за оцінками США, перекидає Росія.

Але ця оцінка США підкріплює заяви українських офіційних осіб, які стверджують, що несподівана операція в Курській області минулого тижня відвернула російські війська від України.

Читати ще: Росія може оголосити нову хвилю мобілізації через високі втрати на фронті, – Bloomberg

При цьому, за словами речника оперативного угруповання військ «Таврія» Дмитра Лиховія, ідеться про «відносно невелику» кількість підрозділів.

«Росія передислокувала деякі свої підрозділи із Запорізької та Херсонської областей на півдні України», – сказав в коментарі POLITICO Лиховій, передає Укрінформ.

Окрім того, міністр оборони Литви Лаурінас Кащюнас заявив, що Росія передислоковує на Курщину свої війська з Калінінградської області, яка лежить на узбережжі Балтійського моря.

Про це він сказав у розмові з Президентом України Володимиром Зеленським, передає Суспільне.

«Дозвольте мені висловити повагу вашим діям, вашим маневрам на півночі», – заявив Кащюнас.

Читати ще: Зеленський: У Курській області вже сотні російських військових здалися у полон, 74 населені пункти – під контролем ЗСУ

Він зазначив, що не чує, щоб Україна в Курській області Росії перетинала які-небудь червоні лінії. За словами міністра, це є добрим знаком, а наступним гарним знаком був би в цьому контексті дозвіл на використання Україною засобів дальнього ураження на території РФ. Литва нині це лобіює, вказав Кащюнас.

«Я кажу литовському народу: «Ви подивіться, як українці за вас борються, тому що через їхню боротьбу їм (Росії – ред.) треба відводити війська з Калінінграда». Ми навіть називаємо це «демілітаризацією» Калінінграда, яка відбувається завдяки хоробрості ваших військових, завдяки вашим рішенням», – наголосив литовський посадовець.

Він додав, що операція ЗСУ в Курській області підтримала моральний дух не лише України, а й литовського суспільства, і литовці хочуть ще більше підтримувати українців.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus