USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.35 10.53

Росія може оголосити нову хвилю мобілізації через високі втрати на фронті, – Bloomberg

13 Серпня 2024 22:22
Російська армія не має достатнього поповнення на тлі втрат, які є найвищими від початку вторгнення в Україну. Ситуація може змусити керівництво країни оголосити про нову хвилю мобілізації.

Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на джерела, близькі до Кремля і Міністерства оборони Росії, передає Укрінформ.

За словами співрозмовників видання, у регіонах призовні квоти не виконуються в середньому на третину. І це може змусити владу розглянути можливість нової хвилі мобілізації. Кремлівська влада може представити її як ротацію військових на передовій. Інший співрозмовник сказав, що призов може бути оголошений вже до кінця цього року.

Зазначається, що неспроможність Росії зупинити наступ ЗСУ у Курській області та відновити контроль за своїм кордоном виявила брак оборонних резервів. При цьому сотні тисяч російських військовослужбовців перебувають на лінії фронту на сході й півдні України, де РФ зазнає дедалі більших втрат, а бойові дії здебільшого заходять у глухий кут.

Читати ще: Зеленський: У Курській області вже сотні російських військових здалися у полон, 74 населені пункти – під контролем ЗСУ

На думку співрозмовників видання, масштаби російських втрат і недостатнє поповнення війська ускладнюють підтримання нинішньої російської стратегії повільного наступу в Україні.

За оцінкою російського економіста з Bloomberg Economics, Путіну потрібно «близько 500 000 чоловік у наступні 12 місяців, щоб компенсувати виснаження і ротацію своїх військ, дислокованих в Україні».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus