USD 41.30 41.60
  • USD 41.30 41.60
  • EUR 41.25 41.50
  • PLN 10.55 10.75

Росія відтягнула на територію Курської області близько 60 тисяч військових, – Зеленський

Сьогодні 18:25
Одна з цілей Курської операції полягала у тому, щоб відтягнути російські війська на їхню територію. Сьогодні вони стягнули туди близько 60 тисяч військових.

Про це Президент Володимир Зеленський сказав в інтерв’ю NBC News, передає Укрінформ.

«Одна з цілей Курської операції – відтягнути російські війська на їхню територію. Зараз я вже можу це комунікувати. Тому що вони стягнули туди близько 60 тисяч (військових – ред.). Вони забрали війська з тих місць, де нам загрожували складнощі, бо у нас не було обіцяних пакетів зброї», – зазначив Зеленський.

Він додав, що у певні періоди на деяких ділянках нестача зброї була величезна – на один український артилерійський снаряд припадало 12 снарядів ворога.

Читати ще: Путін досі вважає, що Росія може повільно поглинути Україну, – ISW

«Уявіть собі, у якийсь момент оцієї «дірки» у постачанні зброї у нас використання зброї було 1 до 12. Артилерія: один снаряд наш на дванадцять снарядів Росії. Неважливо, скільки у вас людей, якщо у них 12 снарядів, а у вас 1, у вас просто буде більше людей гинути. Тому потрібне було розумне рішення», – пояснив Президент.

За його словами, зараз на Покровському напрямку співвідношення по снарядах виглядає 1 до 3.

«На Покровському напрямку зараз дуже складно, але удари не 1 до 12, а 1 до 3. Чи у нас збільшилась кількість зброї? Ні. Чи у них зменшилась? Так!» – сказав Зеленський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus