USD 41.30 41.53
  • USD 41.30 41.53
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.55 10.70

Путін досі вважає, що Росія може повільно поглинути Україну, – ISW

Сьогодні 12:34
Попри вплив української операції у Курській області на російських військових вона, ймовірно, не змінила стратегічне мислення російського лідера Володимира Путіна, який вважає, що Росія зможе повільно поглинути Україну.

Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Експерти зазначають, що хоча українська операція у Курській області має вплив на російських військових на оперативному рівні, наступ ЗСУ, ймовірно, ще не змінив стратегічне мислення Путіна.

Згідно з оцінкою ISW, Путін вважає, що Росія може повільно та нескінченно поглинати Україну шляхом поступового просування і що РФ може досягти своїх цілей через війну на виснаження української армії. Аналітики зауважують, що така позиція змушує Путіна не погоджуватися на мирні переговори на інших умовах, окрім як капітуляція України та Заходу перед його вимогами.

Читати ще: Путін заявив, що не припинить вогонь в Україні: мир через посередників і Раду його не влаштовує

У звіті йдеться, що Росія, швидше за все, вирішить продовжувати свою геноцидну війну проти України, якщо не стикнеться із значними невдачами на полі бою та сильною підтримкою України з боку Заходу. Також малоймовірно, що будь-який наступний російський лідер після Путіна буде більш схильним до мирних перемовин і справедливого врегулювання війни, додали в Інституті.

Там підкреслили, що російські чиновники із найближчого оточення Путіна та російського уряду публічно заявили про неприйняття мирних переговорів з Україною на умовах, відмінних від капітуляції, і наступник Путіна, швидше за все, дотримуватиметься таких поглядів, ніж відмовиться від них за відсутності значних невдач Росії.

«Кремль роками заперечував існування української нації та делегітимізував український суверенітет, і ці зусилля мали широкомасштабний і, ймовірно, довгостроковий вплив на російське суспільство та думку еліти», – підсумували в ISW.

Читати ще: Кремль намагається схилити Захід до територіальних поступок щодо України, – ISW
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus