USD 40.95 41.25
  • USD 40.95 41.25
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.53

Росія стурбована і риє окопи: боїться швидкого просування ЗСУ, – ISW

Сьогодні 10:24
Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) вважають, що українські операції в Курській області створюють відчутний вплив на оборону, логістику та безпеку в Росії.

Про це пише Українська правда.

Військові аналітики відзначили, що українські сили незначно просунулися в Курській області на тлі загалом повільнішого темпу українських операцій, оскільки російські сили продовжують спроби стабілізувати лінію фронту в цьому районі.

На доступних у продажу супутникових знімках, зібраних Maxar 12 серпня, видно нещодавно викопану серію польових укріплень, включаючи траншеї та протитанкові рови на південний захід від Льгова вздовж траси E38 Льгов-Рильськ-Глухів.

Додаткові супутникові знімки, опубліковані 13 серпня, а також фото, зібрані між 6 та 11 серпня, показують нещодавню появу польових укріплень біля траси 38K-024 на південь від Льгова.

Ці нові укріплення розташовані приблизно за 17 кілометрів на північ від найдальшої заявленої межі українського просування в Курській області, що свідчить про те, що російські сили стурбовані можливим продовженням і швидким механізованим просуванням українців на північ у Курській області.

Читати ще: Росія може оголосити нову хвилю мобілізації через високі втрати на фронті, – Bloomberg

Аналітики інституту повідомили, що, здається, російські сили особливо стурбовані головними магістралями та, ймовірно, намагаються запобіжно захистити важливі наземні лінії зв’язку, щоб перешкодити українським маневрам, особливо вздовж маршрутів E38 і 38K.

Операції України в Курській області також впливають на матеріально-технічне забезпечення російської залізниці. Громада залізничників Білорусі заявила 13 серпня, що її внутрішні джерела повідомляють, що російська державна залізнична компанія "РЖД" повідомила білоруську державну залізничну компанію "БЗ" про припинення слідування поїздів з усіх вокзалів Білоруської залізниці на станції Орловсько-Курської гілки Московської залізниці з 12 серпня у зв’язку з "масштабною оперативною перекидкою військ у напрямку Курської області" та рухом вантажних поїздів військового призначення.

Читати ще: Зеленський: У Курській області вже сотні російських військових здалися у полон, 74 населені пункти – під контролем ЗСУ

Також стало відомо, що влада Курської області оголосила про "обов'язкову евакуацію" мешканців селища Глушково та всього Глушківського району. Селище Глушково розташоване майже за 7 кілометрів від кордону з Україною. Населення селища – понад чотири з половиною тисячі осіб. У районі проживає близько 23 тисяч людей.

Читати ще: Росія виводить частину військ з України та Калінінграда, щоб перекинути на Курськ

Тим часом Мінреінтеграції відкрило цілодобову гарячу лінію для мешканців Курської області, які потребують гуманітарної допомоги або ж хочуть евакуюватися в Україну. Про це повідомила віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

"У зв'язку з можливим погіршенням гуманітарної ситуації на прилеглих територіях Курської області РФ, Україна має бути готова до прийому російських біженців, – пояснює посадовиця. – Україна дотримується всіх норм міжнародного гуманітарного права. Ми забезпечимо мирним жителям Курщини необхідний захист і гуманітарну підтримку".
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus