USD 41.50 41.90
  • USD 41.50 41.90
  • EUR 41.55 42.00
  • PLN 10.50 10.70

Росія переховує кораблі у Новоросійську, але дрони Sea Baby діставатимуть і туди, – ВМС

Сьогодні 15:44
У ВМС кажуть, що притулок для російських кораблів у Новоросійську стає доволі умовним, тому що українські дрони діставатимуть і туди.

Як передає Укрінформ, про це речник ВМС ЗСУ Дмитро Плетенчук розповів в ефірі телемарафону «Єдині новини».

«Притулок для російських кораблів у Новоросійську стає доволі умовним. Це означає, що виходити з цього притулку доволі небезпечно, тому що на такій дистанції вони їх там можуть вже дістати (Sea Baby, український багатоцільовий безпілотний надводний апарат – ред.). І це означає, що тактика має зводитись фактично до переховування в цьому пункті базування. В очікуванні, коли туди почнуть діставати не тільки дрони. Але загалом це означає, що в Чорному морі безпечних локацій для російських окупантів не залишається», – сказав Плетенчук.

Читати ще: Польські дослідники визнали український дрон Magura V5 найрезультативнішим у світі

За його словами, ситуація наразі залишається кілька діб незмінною. У Чорному морі відсутні будь-які кораблі, а в Азові перебуває кілька одиниць, проте це здебільшого технічні кораблі і один ракетний катер.

«Ракетний катер – це не носій крилатих ракет, це одиниця, яка призначена для ураження інших кораблів на дистанції до 150 км. З Азову нам ніяк не загрожує, тому можна сказати, що ситуація без змін», – додав речник ВМС ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus