USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.40 10.58

Польські дослідники визнали український дрон Magura V5 найрезультативнішим у світі

12 Липня 2024 06:41
Український ударний морський дрон Magura V5 за результатами дослідження, опублікованими у польському виданні Political Science and Security Studies Journal, визнаний найрезультативнішим під час повномасштабного вторгнення Росії.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

Завдяки дронам Magura V5 були вражені 14 російських кораблів, вісім з яких знищені повністю.

За інформацією ГУР, ідеться про розвідувальний корабель росіян «Іван Хурс», патрульний корабель «Сєргєй Котов», десантні судна «Акула» та «Серна», ракетний корабель «Івановєц», великий десантний корабель «Цезарь Куніков», а також російські швидкісні патрульні та десантні катери різних типів.

Читати ще: «Укрпошта» випустила марки з новітніми зразками української зброї

Збитки, завдані Росії операторами ГУР за допомогою дронів Magura V5, орієнтовно оцінюються у понад $500 мільйонів.

Як зазначається, польські науковці, крім порівняння результативності Magura V5 з іншою зброєю такого типу, також оцінили як використання ударних морських дронів вплинуло на безпекову ситуацію у Чорному морі.

У ГУР нагадали, що триває збір на закупівлю дронів Magura V5, ініційований українськими журналістами і медійниками за посиланням.

Із необхідних ₴10 мільйонів уже зібрали майже ₴7 мільйонів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus