USD 41.20 41.65
  • USD 41.20 41.65
  • EUR 41.30 41.60
  • PLN 10.26 10.50

Регіон у Німеччині відмовився видавати документи чоловікам з України

Сьогодні 16:21
У Німеччині у федеральній землі Гессен не будуть видавати українським чоловікам призовного віку проїзний документ для поїздок за кордон, який замінює закордонний паспорт, якщо його немає.

Про це повідомляє Tagesspiegel.

«Відомства у справах іноземців Гессену, зазвичай, не видаватимуть українським чоловікам мобілізаційного віку німецькі посвідчення, що замінюють документи для поїздок за кордон. Вони здатні поїхати в Україну для отримання паспорта та проходження військової служби», – зазначили у міністерстві праці та соціальних справ.

У Гессені проживає близько 20 тисяч українських чоловіків віком від 18 до 60 років. У відомстві також додали, що заохочування чоловіків до повернення в Україну та участі у захисті від російської агресії є «зрозумілими інтересами України».

Читати ще: Литва готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку, – міністр оборони

Німецькі проїзні документи можуть замінювати закордонні паспорти і видаються іноземцям в особливих випадках. Їх видають особам, які можуть довести, що не можуть отримати паспорт або не мають його. Кожне подібне рішення ухвалюється індивідуально.

Раніше повідомлялося, що в Німеччині пропонують відмінити виплати для українців-чоловіків призовного віку. Міністр внутрішніх справ Баварії Йоахім Германн вважає, що частина українців, прийнятих у Німеччині, могли б битися проти російських агресорів у себе на батьківщині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus