USD 41.05 41.38
  • USD 41.05 41.38
  • EUR 41.30 41.55
  • PLN 10.55 10.70

Раніше був комісований: волинянина посадили на три роки за ухилення від мобілізації

Сьогодні 20:45
Волинянина, який після підписання повістки не прийшов на пункт збору, покарали трьома роками ув’язнення.

Про це йдеться у вироку Луцького міськрайонного суду.

У лютому 2024 року Андрій Б., якого визнали придатним, отримав повістку про призов на військову службу. Однак чоловік не прибув на пункт збору для відправлення в частину.

Таким чином, його судили за ухилення від призову під час мобілізації за ст. 336 КК України.

Обвинувачений вину в інкримінованому не визнав. Як пояснив, його скерували на військово-лікарську комісію, де написали «здоровий», дозволивши тільки сфотографувати довідку на телефон.

Читати ще: Племінник загинув на війні: волинянина судили як ухилянта, але він пішов у військо

Далі, зі слів чоловіка, йому сказали написати заяву про бажання йти на військову службу добровольцем. Він не підписав, хоча його нібито змушували. Згодом поїхав до адвоката, бо хотів, щоб усе було за законом.

Уже після цього волинянину вручили «бойову повістку», хоча він не мав військового квитка, адже у 2007-2011 роках був комісований. Казав: оскільки йому не мали права без військового квитка вручати бойову повістку, то не з’явився до пункту збору.

Незважаючи на невизнання, вину у вчиненні кримінального правопорушення підтверджували зібраними на досудовому слідстві докази. Чоловік за результатами ВЛК був придатним до військової служби та підлягав призову, що підтвердили свідки.

Читати ще: Волинянина, в якого брат скоїв самогубство у військовій частині, судили за ухилення від служби

Твердження сторони захисту, що обвинувачений був визнаний непридатним у мирний час та обмежено придатним у воєнний час через отриману раніше травму, жодним чином не вплинуло на справу.

У підсумку Андрія Б. визнали винним та призначили три роки позбавлення волі.

Дмитро КЛИМЧУК
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus