USD 41.05 41.35
  • USD 41.05 41.35
  • EUR 41.00 41.40
  • PLN 10.35 10.55

Прийшли з обшуком до сина: волинянку судять за побиття слідчих

Сьогодні 08:11
У Ратному до помешкання волинянки торік прийшли з обшуками. Її сина підозрювали в наркозлочинах. У результаті в кримінал потрапила сама жінка, яка напала на слідчу та її керівника.

«З метою перешкодити проведенню слідчих дій схопила за волосся слідчу. Нанесла їй удари в обличчя», – зачитав матеріали справи суддя Волинського апеляційного суду Віктор Гапончук. Про це йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Дісталося від ратнівчанки і замначальнику слідчого відділу. «Продовжуючи протиправне діяння, схопила рукою за одяг заступника слідчого відділу Ковельського райуправління поліції, який підійшов до них на крик слідчої. Нанесла рукою удар по обличчю, схопила за праве вухо, чим нанесла легке тілесне ушкодження», – інформував суддя Віктор Гапончук.

Ратнівський суд присудив жінці два роки позбавлення волі за напад на правоохоронців. Нині адвокати в апеляції намагаються пом’якшити вирок. Мовляв, жінка не молода й має проблеми зі здоров’ям.

Один з адвокатів Олександр Лавренчук пояснив, через що розпочався той конфлікт: «У моєї підзахисної ніколи не проводили обшуки вдома. І тут вона бачить, як працівники поліції, нічого не пояснюючи і навіть ще не оголосивши ухвалу, це на відеозаписі відображено, починають ламати її сина і проводити обшукові дії. І тільки після того, як цей конфлікт розгорівся, коли моя клієнтка не розуміла, чому затримують її сина, слідч починають зачитувати ухвалу про проведення обшуку».

Читати ще: У Ковелі водій авто скоїв ДТП і після того наїхав на правоохоронця

Адвокат Іван Панасюк додав: під час обшуків жінка одержала чимало стресу, оскільки на початку, за словами захисника, правоохоронці представилися працівниками газової служби, пошкодили двері та намагалися відібрати в неї телефон.

«Вириваючи силою телефон, вони повалили її на землю, нанесли їй низку тілесних ушкоджень, у результаті чого вона втратила свідомість. Вона визнає саму подію, проте не може чітко пояснити, чи дійсно вона завдавала ці тілесні ушкодження, через те, що вона втратила свідомість. А втратила свідомість унаслідок того, що її повалили», – сказав адвокат Іван Панасюк.

За його словами, потерпілі правоохоронці жодної думки з приводу саме призначення суворого покарання не висловлювали.
Читати ще: Побили і викрали автомобіль: розбірки на луцькій заправці завершилися в суді

Прокурор Роман Грицюк апелював, що правоохоронці в цьому питанні поклалися на суд: «Має місце не тільки перекручування певних фактів. Шановний захисник стверджував, що мав місце інцидент, але мав місце не інцидент, а злочин. Сторона захисту стверджує, що нібито потерпілі не наполягали на суворій мірі покарання. Потерпілі зазначали в суді, що вони покладаються на розсуд суду в цьому випадку й обвинувачена ніяк не намагалася ні примиритися з потерпілими, ні принести їм свої вибачення».

Обвинувачена розповіла, що бачилася з правоохоронцями і просила в них вибачення. Також просила в суддів не садити її до тюрми: «Я свою вину визнаю і все розумію. Прошу: не давайте мені реальний строк».

Адвокати просили суд обійтися умовним покаранням, бо, мовляв, у в’язниці жінка не витримає через немолодий вік і стан здоров’я.

Судді вирішили поки що не поспішати з вироком, а викликати на судове засідання потерпілих, щоб почути їхні пояснення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
123 Показати IP Сьогодні 08:29
Я дивуюся з тих адвокатів! Виростила наркомана - нічого, хватило здоровїя, в драку полізла та напала на жінку-слідчого - нічого, два роки в тюрмі - вона не витримає, здоров'я ні те. Він що медична комісія, чи він екстрасенс? Та вона там відпочине від сина наркомана! Але ким треба бути, щоб таку маячню нести?! Адвокатом! певно, туди тільки кинчені йдуть вчитися, з моральними дефектами

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus