USD 40.55 40.87
  • USD 40.55 40.87
  • EUR 40.70 41.00
  • PLN 10.00 10.25

Побили і викрали автомобіль: розбірки на луцькій заправці завершилися в суді

2 Липня 2024 17:57
Бійка на заправці, грабіж, угон двох машин і крадіжка пляшки віскі – всі ці історії пов’язує одне кримінальне провадження. За версією слідства, до всіх подій причетний уродженець Рівненщини, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

«З метою заволодіння чужим майном, перебуваючи на території автозаправки «ОККО», під час словесного конфлікту з Майструком вчинили напад із застосуванням насильства, який є небезпечним для життя і здоров’я особи, яка зазнала нападу, зокрема нанесли кілька ударів руками та ногами в ділянку голови та тулуб потерпілому, тобто нанесли останньому тілесні ушкодження від середньої тяжкості до легких, від нанесення яких Майструк втратив свідомість. У подальшому з кишені останнього викрали мобільний телефон», – зачитав матеріали справи суддя Волинського апеляційного суду Віктор Гапончук.

Судмедексперт зазначив, що потерпілого побили так, що розсікли йому брову й ледь не повибивали зуби. Далі в нього викрали старенький «Сітроен».

«Обвинувачений близько третьої години, діючи за попередньою змовою з Карпяком, з метою незаконного заволодіння транспортним засобом, перебуваючи на території автозаправки «ОККО», транспортували вказаний автомобіль із території автозаправки на проїзну частину вулиці Безручка в селі Струмівка», – розповів суддя Віктор Гапончук.

До слова, один із численних свідків у цій справі свідчив у суді, що йому запропонували придбати це авто для подальшої реалізації, але нібито попросили гроші наперед. Той сказав, що дасть їх лише під заставу; її через якийсь час йому таки підвезли.

Читати ще: Волинянина, який вкрав пляшку віскі з АТБ, посадили на п’ять років

«Через кілька днів до нього приїхали та привезли автомобіль марки «Мазда» 626 на польській реєстрації. Він (свідок) надав 600 доларів та забрав автомобіль «Мазда», при цьому не знаючи, що обидва автомобілі є краденими», – вказано в матеріалах справи.

«Мазда», відповідно до інформації з вироку, поїхала із проспекту Грушевського в Луцьку в невідомому для власника машини напрямку.

«Він залишив свій автомобіль із ключем із пасажирами та невідомою йому особою біля будинку, щоб вони послухали музику, та рушив до батька. Через 30 хвилин, вийшовши із будинку, він виявив відсутність авто», – зазначено в матеріалах справи.

У справі був ще один епізод із викраденням пляшки віскі з супермаркету. Яким чином він пов'язаний з історіями з автівками і побиттям на заправці? Особливо ніяк. Це ще одна пред’явлена прокурорами стаття обвинуваченому. До слова, причетність до крадіжки віскі він визнав. А ось те, що брав участь у побитті, грабежі та викраденні автівок, категорично заперечив.

Один із потерпілих, якого побили, на судові засідання не з’являвся. А свідки, зі слів захисника, не підтвердили безпосередню причетність обвинуваченого до інкримінованих бійки, крадіжки телефону та викрадення автівок.

«Він під час свого допиту не міг дати чіткі, ствердні покази, що саме мій підзахисний наносив удари Майструку. І також такий самий сумнів він висловлював щодо впізнання за фотознімками», – сказала адвокат Євгенія Коваленко.
Читати ще: У Ковелі патрульні, розбороняючи бійку, виявили на подвір'ї 68 кущів конопель

Суд першої інстанції визнав невинуватим чоловіка в бійці та крадіжці телефону. Відповідно до вироку, чоловік причетний до викрадення автомобілів та віскі. Покараний дворічним умовним терміном. Проте, на думку державного обвинувача, чоловік винен в усіх інкримінованих йому статтях.

«У зв’язку з невідповідністю висновків суду, викладених у судовому рішенні, істотним порушенням вимок КПК, неправильним застосуванням закону про кримінальну відповідальність, що потягло безпідставне виправдання обвинуваченого, скасувати (попередній вирок). Ухвалити новий вирок, яким визнати винуватим Воєводу Дмитра Миколайовича у вчинені злочинів», – наголосив прокурор В’ячеслав Богуш.

Прокуратура просила для обвинуваченого сім років із конфіскацією майна. Судді не підтримали апеляційної скарги прокурора і попередній вирок лишили без змін.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus