USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.40 10.56

Прихильники УПЦ МП влаштували бійку в Свято-Михайлівському соборі у Черкасах, який перейшов до ПЦУ

Сьогодні 12:52
Після оголошення про перехід Свято-Михайлівського собору в Черкасах до ПЦУ біля храму виникли сутички за участю прихильників УПЦ МП, які використали сльозогінний газ та пошкодили майно церкви. Наразі біля храму працює слідчо-оперативна група.

Про це, як передає УП, повідомили військовий капелан Володимир Педько, поліція Черкащини, «Центр Черкаських медіа», «Дзеркало тижня», міський голова Черкас Анатолій Бондаренко, Національна поліція України.

Вранці 17 жовтня військовий капелан Володимир Педько повідомив, що Свято-Михайлівський собор у Черкасах перейшов до Православної церкви України. Він запросив містян, незалежно від конфесії, взяти участь у спільній молитві.

Читати ще: Суд щодо Успенського собору у Володимирі знову перенесли: відома причина

За словами священника, храм став гарнізонним. На його території планують створення осередку національно-патріотичного виховання, недільної школи та центру підготовки капеланів.
«Усіх парафіян, які були та залишаються в Українській православній церкві Московського патріархату, запрошуємо до молитви в гарнізонному храмі українською мовою», – зазначив він.

За даними місцевих видань, у відповідь на ці події до воріт храму прийшли прихильники церкви Московського патріархату. Вони використали сльозогінний газ, щоб потрапити на територію, після чого почалася бійка.
Читати ще: Скільки на Волині релігійних громад перейшли до ПЦУ після повномасштабного вторгнення Росії

Видання «Дзеркало тижня» зазначає, що прихильники УПЦ МП на чолі з митрополитом Феодосієм, якому пред’явлено чотири підозри від правоохоронців за умисні дії, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, проламали ворота. Усередині храму вони нападали на людей, ламали лавки та кидалися відрами й іншими предметами.
Наразі на місці події працює слідчо-оперативна група Черкаського районного управління поліції, група комунікації та патрульні. Вони з'ясовують обставини, визначають правову кваліфікацію події та встановлюють учасників інциденту.

Читати ще: За результатами обшуків у київському монастирі УПЦ МП підозру отримав ще один ворожий агент у рясі

Повідомляють, що у результаті бійки кілька громадян зазнали тілесних ушкоджень. За фактом хуліганства у соборі поліція розпочала кримінальне провадження.

На ситуацію в Свято-Михайлівському соборі відреагував міський голова Черкас Анатолій Бондаренко. Він закликав містян прийти до храму, щоб висловити свою думку щодо належності головного храму міста та помолитися за Збройні сили України.

Наразі відомо, що громада міста увійшла до собору, працівники УПЦ МП залишили територію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Корiнний лучанин Показати IP Сьогодні 14:02
Не перекручуйте факти. Хто насильно захопив храм-турецька секта,хто по людям стрiляв- вони ж. Не Бути турецькiй сектi у нас.
дід Данило Показати IP Сьогодні 14:13
пцушні сволочі, що роблять з народом

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus