USD 41.20 41.53
  • USD 41.20 41.53
  • EUR 41.40 41.60
  • PLN 10.40 10.53

Приготування смаколиків і ремонт авто: як волинянка організувала волонтерський штаб удома

Сьогодні 07:16
Мешканці Крупи та навколишніх сіл Луцького району гуртом роблять окопні свічки, збирають на фронт найрізноманітніші продукти, готують смаколики, ремонтують військові автомобілі та купують захисникам потрібне спорядження і техніку.

Як волонтерить волинянка Жанна Концемал – у сюжеті ТРК «Аверс».

Усе почалося в березні 2022 року. Двоюрідний брат Жанни пішов воювати добровольцем і після боїв під Вугледаром йому з побратимами потрібні були ліки. Медикаменти, продукти, одяг, спорядження Жанна Концемал та інші волонтери передають захисникам досі.

«Ми формуємо ящики з допомогою і передаємо. Тут у нас засоби дезінфекції, перекис водню, рукавички, термобілизна…» – перераховує волонтерка.

Дбає вона теж про ремонт військових автомобілів. Каже, коли чоловік пішов боронити Україну, справлятися з цим стало значно важче.

Читати ще: «Із машинами – біда. Вони на фронті одноразові». Лучанин їздить на передову і ремонтує воїнам автомобілі

«Це одна з трьох автівок, які мені передали хлопці з 68-ї окремої єгерської бригади. Ми її своїми силами ремонтували. Поки був чоловік, то він старався більше. Тепер підключаю свекра, знайомих, друзів, бо за час війни і волонтерства їх уже немало назбиралося і серед ремонтних станцій, і серед волонтерів. Перекатуємо один одному, допомагаємо. Створили групу у Viber, куди долучаємо знайомих, які їздять на схід і збирають допомогу», – розповідає Жанна Концемал.
Вона працює в дитячому садочку, тому до кожної посилки на фронт додаються малюнки малят. У себе на подвір’ї Жанна з іншими небайдужими робить окопні свічки. Також волонтери передають військовослужбовцям фірмові сальні намазки, домашні мариновані помідори та інші смаколики.

«Уже два роки помідори нам передають батьки нашого вихованця. Торік ми робили салати з капусти, квасили», – говорить волонтерка Ірина Серединська.

Читати ще: Луцькі волонтери подарують за донати кроликів із передової

Щоб зібрати кошти на все необхідне захисникам, Жанна та її помічники регулярно проводять розіграші. Серед лотів трапляються і цікавинки, як-от, наприклад, відкривачка, яку військовий зробив із патронів. Тому стежте за Facebook-сторінкою Жанни Концемал і долучайтеся до допомоги ЗСУ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus