USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Проти Ізидори Косач: у Колодяжному не хочуть перейменовувати вулицю Смірнова

Сьогодні 11:12
У Колодяжному Ковельського району мешканці не спромоглися переназвати вулицю Смірнова. Вулиця імені російського військового часів Другої світової війни є в селі, де діє садиба-музей знаменитої української родини Косачів.

Тепер з Колодяжного Волинській адміністрації направили лист, у якому написали, що переназвати вулицю іменем Ізидори Косач не хочуть, ідеться в сюжеті «12 Каналу».

У сільраді пояснюють: це не тому що люди – за росіянина Смірнова.

«Знаєте, що люди хотіли? Вони думають: якщо прийде зміна назви вулиці, то будуть якісь проблеми з документацією. Люди, можливо, не розуміють, що воно поступово узгоджується», – прокоментував секретар Колодяжненської сільської ради Павло Кухта.

Натомість волинська представниця Інституту національної пам’яті Леся Бондарук назвала факт, що Колодяжне відмовляється від Ізидори Косач, ганьбою.

Читати ще: У Колодяжному презентували відреставровану садибу родини Лесі Українки. Фото

Своєю чергою нібито мешканці Смірнова вчора виявили готовність до змін і пропонують перейменувати вулицю на Косачів.

«Поговорив із людьми, які там живуть. Вони хотіли би, щоб була просто вулиця Косачів. Ми за те, щоб виконати закон і врахувати думку людей. Я не проти ні Ізидори Косач, ні просто Косачів. Я за те, щоб перейменувати», – сказав Павло Кухта.

Насправді це питання мали вирішити в громаді ще в квітні, але не впоралися. Крапку в питанні про декомунізацію вулиці з радянською назвою в Колодяжному має поставити робоча група при облдержадміністрації. Представники влади і громадські активісти зберуться на нараду вже сьогодні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP Сьогодні 11:52
Не *російського* військового а *радянського* військового, якщо бути зовсім точним.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus