USD 40.70 41.10
  • USD 40.70 41.10
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.30

Президент Словаччини пообіцяв збільшити постачання електроенергії в Україну восени та взимку

5 Липня 2024 07:15
Президент Словаччини Петер Пеллегріні під час візиту до Польщі заявив, що Братислава насправді робить «велику роботу» для Києва попри її імідж у ЗМІ, який підкреслює стриманість уряду прем’єра Роберта Фіцо щодо підтримки України. Зокрема, збирається збільшити постачання електроенергії восени та взимку.

Про це пише Європейська правда з посиланням на видання Pravda.

«З початку війни ми вже експортували в Україну понад 40 тисяч мегаватів електроенергії та збираємося збільшити постачання восени й взимку, що, ймовірно, матиме вирішальне значення для України», – сказав президент Словаччини.

На спільній з президентом Польщі Анджеєм Дудою пресконференції Пеллегріні нагадав, що Братислава допомагає Києву, про що свідчить збільшення виробництва боєприпасів і гарматних стволів на словацьких оборонних заводах, а також експорт електроенергії в Україну, чиї потужності знищуються російськими ударами.

Читати ще: Зустріч Зеленського та Орбана: підготують договір про двосторонні відносини та відкриють українську школу в Угорщині

Він також підкреслив, що Словаччина не визнає анексію Криму Росією та насильницьку зміну кордонів з боку РФ на сході й півдні України.

Крім того, Пеллегріні заявив, що Братислава готова прийняти більшу кількість військ НАТО в Словаччині, якщо це буде необхідно.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus