USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Президент Болгарії ветував надання Україні 100 списаних БТР

4 Грудня 2023 14:27
Президент Болгарії Румен Радев наклав вето на рішення парламенту безкоштовно надати Україні 100 списаних бронетранспортерів, що належали болгарському Міністерству внутрішніх справ.

Про це повідомило болгарське видання NOVA, пише Бабель.

На думку президента, парламентарі «недостатньо ознайомлені з конкретними параметрами пожертви», мовляв, не були враховані ані завдання воєнного часу, покладені на МВС, ані потреби Головних управлінь Прикордонної поліції та Пожежної безпеки та безпеки населення.

Тобто, на його переконання, броньована транспортна техніка підвищеної прохідності може бути використана для охорони болгарського кордону та надання допомоги населенню у разі катастроф і аварій.

Читати ще: Оборонний комітет парламенту Болгарії погодив передання Україні несправних ракет С-300. Чим це аргументують

«Я керуюся переконанням, що безпека, здоровʼя і життя болгарських громадян повинні бути пріоритетом», – заявив президент.

Нагадаємо, 22 листопада Національні збори Болгарії в середу остаточно ухвалили угоду про передачу Україні 100 списаних бронетранспортерів. Ідеться про БТР, які не потрібні і які МВС жодного разу не використало, а останні 25 років платить за їхнє обслуговування та зберігання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
йцук Показати IP 4 Грудня 2023 15:04
а шо так
ВІРУС Показати IP 4 Грудня 2023 15:50
А ЧОМУ В МАЛЕНЬКОЇ БОЛГАРІЇ Є 100 БТР,А В УКРАЇНИ НЕМА?
Хтось до ВІРУС Показати IP 4 Грудня 2023 16:45
Тому, що самі в себе все вкрали та продали, а грошенятка в кишені поклали. Що тепер жалітися??
Анонім до Хтось Показати IP 4 Грудня 2023 19:27
Саме так. Розікрали. Немає єліти, крім пафосних гасел та вишиванок нічого не має, тільки прийде до корита і не може нажертися. На роздоріжжі вибрали Кравчука, а не Чорновола.. Народ, ми показали свою не життєздатність, як держава!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus