USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.25 10.50

Оборонний комітет парламенту Болгарії погодив передання Україні несправних ракет С-300. Чим це аргументують

26 Вересня 2023 22:43
Оборонний комітет парламенту Болгарії погодив передання Україні непридатних до експлуатації керованих ракет для зенітно-ракетних комплексів С-300.

Про це повідомляє Бабель із посиланням на The Sofia Globe.

Окрім боєприпасів, Болгарія хоче передати непотрібні для себе набої калібру 5,56х45 мм.

Прихильники проєкту заявили, що ракети для С-300 болгарські військові визнали непридатними до експлуатації, але нібито Україна зможе їх використати.

«Наша країна не має необхідних потужностей для самостійного ремонту цих боєприпасів. Їх використання нашою армією створило б серйозну загрозу для життя болгарських військовослужбовців. На відміну від Болгарії, Україна заявила, що має можливість використати такі дефектні боєприпаси та поставити їх на службу в українську армію», – йдеться в пояснювальній записці.

Рішення ще має підтримати палата представників, і коли це станеться, то Міноборони Болгарії ухвалюватиме рішення про кількість ракет та патронів, які передадуть Україні.

Також очікують підписання остаточної угоди про передання Україні близько 100 БТР із болгарських складів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
123 Показати IP 27 Вересня 2023 06:52
І на чиї голови цей мотлох буде падати?
Анонім Показати IP 27 Вересня 2023 09:39
Польщі дають все нове, нам лише старий мотлох і той частинками. 'Головне, щоб війна не вийшла за межі України, щоб не було прямого зіткнення між НАТО і росією, війна буде тривалою, виснажливою і кровопролитною'. Оце так союзнички - хто нас у цю сраку завів...
Лучанин Показати IP 27 Вересня 2023 10:52
А за утилізацію заплатять?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus