USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.40 10.58

Попри обмовки: Байден упевнений, що не завдає шкоди репутації Америки

12 Липня 2024 08:26
Президент США Джо Байден вважає, що жодним чином не завдає шкоди репутації Сполучених Штатів навіть у випадках, коли припускається обмовок, ба більше, він висловив переконання, що його головування на саміті НАТО було успішним для США.

Про це він заявив під час пресконференції в четвер за підсумками саміту Північноатлантичного альянсу в Вашингтоні, передає власний кореспондент Укрінформу.

У відповідь на запитання журналіста, який звернув увагу на його помилку, коли Байден назвав Президента України Володимира Зеленського «Путіним», він зауважив, що імʼя російського диктатора пролунало в контексті, що Зеленський переможе його.

До того ж, додав Байден, він одразу виправився і потім додав пʼять інших імен.

Читати ще: Байден оголосив новий пакет військової допомоги Україні

Коли президента США запитали, чи не вважає він, що завдає шкоди репутації Америки подібними помилками, Байден відповів: «Чи побачили ви якусь шкоду нашій репутації в тому, що я очолив цю конференцію (саміт НАТО – ред.)? Ви бачили більш успішну конференцію?»

Також Байден заявив, що жоден із союзників під час саміту Північноатлантичного альянсу не висловив сумнівів у доцільності його подальшої участі у виборах.

«Думаю, я можу сказати це та не виглядати надто егоїстично – ніхто з моїх європейських союзників не підходив до мене і казав: «Джо, не продовжуй перегони», – зауважив Байден.

Натомість за його словами, він почув, як йому казали, що він має перемогти та не дозволити Дональду Трампу обійти його, оскільки це було б «катастрофою».

Читати ще: Байден звинувачує себе за провалені дебати з Трампом. Каже, що почувався зле через хворобу

Водночас Байден додав, що зовнішня політика ніколи не була сильною стороною Трампа, і той під час свого президентства насправді тяжів до авторитарних лідерів.

Натомість себе він вважає цілком здатним вести прямі переговори як з Путіним, так і Сі Цзіньпінем, в тому числі впродовж наступного терміну в Білому домі – в разі переобрання.

«Я готовий мати справу з ними зараз і через три роки», – заявив Байден.

Він підкреслив, що зараз «має справу» із Сі та перебуває з ним у прямому контакті. З Путіним же у нього наразі «немає вагомих причин» спілкуватися.

У цьому контексті президент США підкреслив, що російський диктатор не готовий робити реальних кроків та змінювати свою поведінку.

Водночас глава Білого дому наголосив, що не бачить жодного лідера, з яким би він не міг мати справу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Сергій Показати IP 12 Липня 2024 13:46
Старий маразматік
ВІРУС Показати IP 12 Липня 2024 14:11
МАРАЗМАТИК.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus