USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.25 41.45
  • PLN 10.30 10.55

Байден оголосив новий пакет військової допомоги Україні

11 Липня 2024 21:57
Президент США Джо Байден у четвер, 11 липня, оголосив про виділення Україні чергового пакета американської військової допомоги.

Про це повідомляє Європейська правда з посиланням на Байдена під час зустрічі з Володимиром Зеленським на полях саміту НАТО у Вашингтоні.

На початку зустрічі Байден сказав, що сьогодні «радий оголосити новий пакет військової допомоги Україні».

Це вже восьмий пакет, схвалений Байденом з кінця квітня, коли Конгрес США ухвалив додаткове фінансування для військової допомоги Києва.

Хоча президент США не навів деталей, агентство АР з посиланням на двох посадовців США повідомило, що йдеться про пакет вартістю 225 мільйонів доларів.

Що увійшло в допомогу: одна батарея Patriot; боєприпаси для національних передових зенітно-ракетних комплексів (NASAMS); зенітні ракети Stinger; боєприпаси для високомобільних артилерійських ракетних систем (HIMARS); 155-мм та 105-мм артилерійські снаряди; обладнання і ракети з оптичним відстеженням і проводовим наведенням (TOW), що запускаються з труби, і ракети з проводовим наведенням; протитанкові комплекси Javelin та AT-4; боєприпаси для стрілецької зброї; боєприпаси для підриву; запасні частини, технічне обслуговування та інше допоміжне обладнання.

Читати ще: У Вашингтоні завершився 75-й ювілейний саміт НАТО. Головні рішення для України

Він містить зенітно-ракетний комплекс Patriot, передання якого США підтвердили раніше. Її передадуть зі складів американської армії, аби прискорити розгортання в Україні.

Минулого тижня США пообіцяли виділити 150 мільйонів доларів на озброєння Україні, зокрема перехоплювачі для систем ППО, артилерійські та інші вогневі засоби, а також протитанкове озброєння.

Читати ще: Саміт НАТО: Байден анонсував посилення ППО України

Вони також оголосили про виділення 2,2 мільярда доларів для замовлення ракет для Patriot і систем протиповітряної оборони NASAMS у виробників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus