USD 41.05 41.45
  • USD 41.05 41.45
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.75

Помста за смерть лідера: «Хезболла» атакувала Ізраїль сотнями ракет і дронів

Сьогодні 10:37
Ліванське угруповання «Хезболла» заявило, що запустило по Ізраїлю 320 ракет та декілька дронів. Перед цим ЦАХАЛ завдав превентивного удару по Лівану, оскільки виявив підготовку до обстрілу Ізраїлю з боку ісламістського угруповання.

Про це пишуть Times of Israel, Al Jazeera та Jerusalem Post, передає Громадське.

Цілями «Хезболли» були 11 військових баз Ізраїлю на півночі країни. Заявляють, що ця атака – відповідь на смерть лідера ісламістського угруповання Фуада Шукра. По Ізраїлю били ракетами «Катюша».

У «Хезболлі» заявили, що перший етап атаки нібито успішно завершився.

Перед цією атакою ЦАХАЛ заявляв, що виявив масштабну підготовку до обстрілу Ізраїлю, тож Армія оборони країни завдала превентивного удару по Лівану. Як повідомив речник ЦАХАЛу Даніель Хагарі, літаки Військово-повітряних сил Ізраїлю продовжують завдавати ударів по Лівану.

Читати ще: ЗСУ збили 8 із 9 дронів і знищили 1190 військових

Нагадаємо, 27 липня ліванське угруповання «Хезболла» вдарило по селу Мадждал-Шамс на Голанських висотах, де розташовані ізраїльські поселення. Унаслідок атаки загинули 12 людей, переважно діти й підлітки, ще близько 40 – зазнали поранень.

У відповідь Армія оборони Ізраїлю атакувала столицю Лівану – Бейрут. Ціллю цієї атаки міг бути Фуад Шукр – один із лідерів ліванського угруповання, відповідальний за удар по селу. Імовірно, внаслідок атаки він загинув.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus