USD 41.00 41.30
  • USD 41.00 41.30
  • EUR 41.10 41.30
  • PLN 10.35 10.53

По авіабазі Аль-Асад в Іраку, де розміщені військові США, вдарили «Катюшами»

Сьогодні 10:08
Щонайменше п’ятеро американських військовослужбовців отримали поранення під час атаки на військову базу в Іраку в понеділок, 5 серпня.

Про це пише Reuters з посиланням на неназваних американських офіційних осіб, передає Українська правда.

Дві ракети "Катюша" були випущені по авіабазі Аль-Асад на заході Іраку, повідомили два джерела в іракських службах безпеки. Одне з іракських джерел безпеки повідомило, що ракети впали на базу. Незрозуміло, чи була атака пов'язана з погрозами Ірану вжити заходів у відповідь на вбивство лідера ХАМАС.

Читати ще: Іран готується до війни та звернувся за допомогою до Росії, – NYT

Напередодні Іран заявив, що США несуть відповідальність за вбивство лідера ХАМАС Ісмаїла Ганії в Тегерані через підтримку Ізраїлю.

Представники США, які побажали залишитися анонімними, повідомили, що один із американців отримав серйозні поранення. За їх словами, кількість жертв ґрунтувалася на початкових звітах, які ще можуть змінитися.

Читати ще: Лідера ХАМАСу ліквідували дистанційно, бомбу заклали два місяці тому, – CNN

"Персонал бази проводить оцінку збитків після атаки", – додав один із чиновників.
Нагадаємо, верховний лідер Ірану аятола Алі Гаменеї віддав наказ завдати прямого удару по Ізраїлю у відповідь на вбивство в Тегерані лідера ХАМАСу Ісмаїла Ганії.

За даними Axios, адміністрація президента США Джо Байдена переконана, що Іран збирається атакувати Ізраїль у відповідь на вбивство Ганії і готується протидіяти цьому.

Відтак США відправиди авіаносну ударну групу, ескадрилью винищувачів і додаткові військові кораблі на Близький Схід.

За даними Sky News Arabia, Іран планує атакувати Ізраїль 12 та 13 серпня, у день жалоби і посту в євреїв.

Водночас Axios з посиланням на трьох американських та ізраїльських посадовців писало, що ймовірний удар Ірану по Ізраїлю у відповідь на вбивство Ганії може статися у понеділок, 5 серпня.

Раніше високопоставлені дипломати Євросоюзу та США провели термінові переговори на Близькому Сході, щоб уникнути масштабної війни в регіоні після вбивства в Тегерані глави політбюро палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ханії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus