USD 41.30 41.65
  • USD 41.30 41.65
  • EUR 41.25 41.60
  • PLN 10.30 10.50

Лідера ХАМАСу ліквідували дистанційно, бомбу заклали два місяці тому, – CNN

Сьогодні 08:41
Політичний лідер угрупування ХАМАС Ісмаїл Ханія, якого вбили в середу в Тегерані, загинув від бомби, що була закладена у гостьовому будинку, де він зупинився.

Як пише CNN з посиланням на інформовані джерела, бомба була захована близько двох місяців тому в гостьовому будинку. Вона здетонувала дистанційно, коли Ханія був у своїй кімнаті.

Іран та ХАМАС заявляють, що вбивство здійснив Ізраїль. Ізраїль не підтвердив і не спростував свою причетність.

Як стверджує джерело, офіційні особи США були проінформовані про операцію ізраїльськими офіційними особами лише після вбивства.

Читати ще: За Тель-Авів: Ізраїль вперше атакував об’єкти хуситів у Ємені

Лідер палестинського угруповання ХАМАС Ісмаїл Ханія був вбитий у своїй резиденції в Тегерані 31 липня. Як пише саудівське видання Al Hadath, приватну резиденцію Ханії уразили керованою ракетою. Практично одразу після цього з’явились повідомлення, що за атакою стоїть Ізраїль.

Смерть політичного лідера ХАМАС викликала у експертів побоювання щодо початку ірано-ізраїльської війни. Зазначимо також, що син Ісмаїла Ханії Абдул Салам заявив, що палестинці «будуть боротися, доки не досягнуть свободи».

Як інформували, високопоставлені дипломати Євросоюзу та США провели термінові переговори на Близькому Сході, щоб уникнути масштабної війни в регіоні після вбивства в Тегерані глави політбюро палестинського руху ХАМАС Ісмаїла Ханії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus