USD 40.80 41.07
  • USD 40.80 41.07
  • EUR 40.80 41.07
  • PLN 10.10 10.30

Шмигаль анонсував роздачу грошей на встановлення сонячних панелей: хто може отримати

8 Червня 2024 08:12
На тлі гострого дефіциту електроенергії в Україні запущено програму державних субсидій на закупівлю систем автономного енерго- і теплопостачання для об’єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ).

Про це повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль в ефірі телемарафону, передає УНІАН.

За його словами, ОСББ можуть отримати безповоротний грант у розмірі до 1 млн грн на встановлення сонячних електростанцій і до 2 млн грн такого ж безповоротного гранту на встановлення теплових насосів для опалення.

«У країні майже 40 тисяч ОСББ. Для них діє спеціальна програма «GreenДім», запущена Фондом енергоефективності. Уже отримали першу заявку з Дрогобича Львівської області. ОСББ встановлює сонячну електростанцію потужністю 36 кВт. Фонд енергоефективності безповоротно відшкодує 70% витрат», – повідомив Шмигаль.

Читати ще: Критична інфраструктура може залишитися без світла: українців просять не вмикати кондиціонери

Глава уряду закликав українців «підштовхувати» свої ОСББ до участі в цій програмі, щоб робити будинки енергонезалежними.

Як інфомували, через суттєві руйнування енергетичної інфраструктури поточна ситуація в енергетиці є значно гіршою, ніж узимку 2022-2023 року. За словами міністра енергетики Германа Галущенка, загальні втрати системи становлять до 9 ГВт потужності.

Читати ще: Світла може не бути не лише влітку: «Укренерго» закликає готуватися до непростої зими

Щоб поліпшити ситуацію в енергосистемі, українська влада «одночасно працює з двох сторін»: відновлює генерацію і зменшує споживання. За словами Шмигаля, держустанови вже зобов’язали відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Андрій Показати IP 8 Червня 2024 08:32
А в селах платники податків якісь не такі як в містах чи в селах в електриці нема потреби.... а забув селяни ж багаті КУРКУЛІ як хтось в же колись казав самі собі все куплять....
Радувець Ларіса Показати IP 8 Червня 2024 11:14
Знову нове крадівництво!
Здоровий глузд Показати IP 8 Червня 2024 11:47
Пам'ятаю як тяжко було 'вибити' кошти з фонду енергоефективності років 20 тому на встановлення енергоефективних заходів( вікон, утеплення фасадів) в т д Фонд катастрофічно недофінансовуаавмя. Якщо зараз буде також історія- не здивуюсь. А чи не простіше постимклювпти будівництво заводів з виготовлення сонячних панелей а не спонсорувати Китай????
Звичайний глузд до Здоровий глузд Показати IP 8 Червня 2024 19:58
Спочатку хай простимулюють виготовлення інженерів. Це така професія, може хто не знає.
дідо Показати IP 8 Червня 2024 12:42
для чого субсидії...краще збільшити тариф, і люди самі будуть ставити панелі...
Василь Показати IP 9 Червня 2024 05:56
Сто міліардів прикарманили слуги, тепер під проценти і роздавати будуть . Зелені шустряки, спочатку грабують, а потім щедрі добрі шановані громадяни. Так,так.
Анонім Показати IP 9 Червня 2024 08:35
ОСББ бідні а селяни багаті
Анонім Показати IP 9 Червня 2024 17:15
2 мільйони на тепловий насос який без електрики не буде працювати. Ця країна приречена.
Анонім до Анонім Показати IP 10 Червня 2024 22:32
Хтось пропустив пункт про сонячні панелі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus