USD 41.60 42.00
  • USD 41.60 42.00
  • EUR 41.80 42.10
  • PLN 10.50 10.70

«Перше, що поклали до валізи»: сестри-близнята з Сєверодонецька показали прапор, який привезли з собою до Луцька

23 Серпня 2022 18:27
Марія та Софія Руднєви – сестри з Сєверодонецька Луганської області. 15-річні дівчата на початку березня виїхали з-під обстрілів на Волинь. Коли залишали рідне місто, перше, що поклали до валізи, – український прапор.

Суспільному дівчата розповіли, як вибиралися з міста, до якого підступали російські війська, та про врятовану з-під обстрілів символіку.

Софія Руднєва каже: у родини було два українські стяги. Один із них висів у кімнаті дівчат. Його сестри лишили вдома.

«І якщо вони (російські військові, – ред.) лізтимуть у квартиру, то дізнаються, до кого залізли. Мені від того дуже весело. Квартира неонацистки і бандерівки», – каже переселенка.
Сестра Софії Марія розповідає, що прапор, який не був закріплений на стіні, взяли із собою, коли тікали з міста. До валізи також поклали й вишиванки.

Читати ще: У Луцьку запрацював пункт допомоги переселенцям з тваринами

«Це для нас було дуже важливо, бо невідомо, що буде із твоїм містом саме як із українським містом. Хочеться собі перед очі постійно бачити, звідки ти, хто ти. Як ти себе ідентифікуєш, що в тебе всередині», – ділиться Марія.

Читати ще: «У нашому селі нема тривог. Ми чули, коли летіло дуже низько». На Волині знайшли прихисток сестри з Донеччини

Зараз синьо-жовтий стяг, розповідають дівчата, висить у них в кімнаті, так само, як у зруйнованому, але не скореному Сєверодонецьку.
Школу, де на відмінно навчалися сестри, повністю зруйнували російські війська. Від рідного міста, кажуть, взагалі мало що залишилося. Разом зі своїм прапором, можливо, і не скоро повернуться на рідну українську Луганщину, кажуть близнючки. Попри це, твердо вирішили нікуди не їхати з України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus