USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.25 41.70
  • PLN 10.56 10.75

Оформлює інвалідність: на Волині мотоцикліст, який збив жінку на переході, отримав умовне покарання

9 Липня 2022 23:46
На Волині судили мотоцикліста, який на пішохідному переході збив жінку. Наразі потерпіла оформлює інвалідність. Водію ж призначили умовне покарання на три роки та стягнули з нього 100 тисяч гривень моральної шкоди на користь потерпілої.

Про це стало відомо з вироку Луцького міськрайонного суду Волинської області.

Дорожньо-транспортна пригода трапилася 22 вересня минулого року в селі Будятичі Володимир-Волинського району. Здійснюючи проїзд через нерегульований пішохідний перехід на вулиці Іваничівське шосе мотоциклом марки Leader, чоловік неуважно стежив за обстановкою на дорозі та допустив наїзд на жінку, яка переходила проїзну частину з лівого на праве узбіччя.

Внаслідок ДТП вона отримала численні тілесні ушкодження, які відносяться до важкого та середнього ступеня тяжкості.

Про винуватця ДТП відомо, що він є уродженцем міста комсомольськ хабаровського краю російської федерації, росіянином за національністю, однак має українське громадянство. Чоловік є пенсіонером та працює слюсарем-ремонтником ДНЗ «Нововолинське ЦПТО». У суді він визнав свою вину. Вказав, що на відшкодування заподіяної шкоди пропонував потерпілій кошти одразу ж після ДТП, однак її чоловік відмовлявся. Підтвердив, що не відвідував потерпілу у лікарні, і в подальшому заподіяну шкоду не відшкодував через важке матеріальне становище. Цивільний позов потерпілої про стягнення моральної шкоди визнав частково у сумі чотири тисячі гривень.

Читати ще: Перетинала дорогу поза переходом: у Луцьку водія, який збив жінку, посадили на три роки, а постраждала отримала понад 100 тисяч

Потерпіла підтвердила, що обвинувачений не пропонував їй грошове відшкодування за заподіяну шкоду. Він телефонував до її чоловіка, однак той вказав, що після перенесеної нею операції зможе вказати суму понесених витрат, але жодні витрати на сьогоднішній день обвинуваченим не компенсовані. Внаслідок ДТП вона зазнала важких травм, перенесла операцію на тазу, постійно перебуває на лікуванні у лікарні та наразі оформляє групу інвалідності. Через ДТП вона не може працювати, у неї сильні болі, порушений зір та не закривається око, пропав слух. З моменту наїзду до грудня вона була лежачою, за нею доглядала неповнолітня донька та чоловік. Жінка просила задовольнити заявлений цивільний позов та застосувати до обвинуваченого покарання у виді позбавлення волі.

Однак суд обмежився умовним покаранням, замінивши основне покарання (п'ять років позбавлення волі, з позбавленням водійського посвідчення на три роки) трьома роками умовного. Також на користь потерпілої суд стягнув 100 тисяч моральної шкоди.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus