USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

«Облив підприємство брудом»: луцький комбінат харчування подав скаргу і позов на депутата Лучика

25 Червня 2024 15:19
Комісія Луцької міської ради з питань законності та етики розглянула скаргу на депутата з фракції «Свідомі» Андрія Лучика, який збрехав про те, що продукти для луцьких шкіл купують у кілька разів дорожче, ніж вони коштують насправді.

Скаргу директорки Луцького комбінату шкільного і студентського харчування Світлани Шмід на депутата Андрія Лучика заслухали 25 червня.

Адвокат, юридичний радник Луцького комбінату шкільного і студентського харчування Вадим Матвіїв нагадав, що наприкінці травня депутат від фракції Громадянський рух «Свідомі», головний редактор видання «Конкурент» Андрій Лучик заявив, що Луцький комбінат шкільного і студентського харчування нібито закуповує продукти втридорога. Цю інформацію комунальне підприємство відразу спростувало.

Читати ще: Чому «Свідомий» депутат збрехав? За якими цінами годують луцьких школярів насправді. Документи

А коли комбінат надав документи, які підтверджують, що продукти підприємство купує за ринковими цінами, то депутат Андрій Лучик дав задню: відредагував своє повідомлення в соцмережах, змінивши деякі фрази.

«Відповідно до ЗУ «Про статус депутатів місцевих рад», депутат не повинен допускати образливих тверджень, не повинен поширювати недостовірну, неперевірену інформацію. Із 24 травня до цього часу Андрій Лучик не лише поширює неперевірену і недостовірну інформацію, але й, використовуючи свій адміністративно-розпорядчий вплив на інформаційне агентство «Конкурент», сприяє тому, щоб ця інформація поширювалася як рекламні повідомлення в соцмережі Facebook. Тобто чітко розуміючи і знаючи, що поширив недостовірну інформацію, зокрема, про закупівлі, про те, що в Луцьку нібито крадуть на харчуванні дітей, про те, що нібито наявні якісь схеми, Андрій Лучик просуває цю ситуацію з наполегливістю і систематичністю в соцмережах, на своїй сторінці, на сайті інформаційного агентства «Конкурент» і так далі», – зауважив адвокат Вадим Матвіїв.

На комісії міськради 24 травня колеги-депутати Андрія Лучика запропонували вирішити все таким чином: директорка Луцького комбінату шкільного і студентського харчування Світлана Шмід мала надати інформацію про ціни, остання погодилася і через кілька днів цю інформацію було надано.

«Однак у той же день, тобто 24 травня, Андрій Лучик оприлюднив не просто неправдиву, а ще й категорично негативну інформацію з метою дискримінації комунального підприємства. Використовувалися різноманітні алегорії, меми… На тій же комісії 24 травня Андрій Лучик не заперечив і не спростував слова директорки підприємства Світлани Шмід про те, що вона особисто йому телефонувала, пропонувала прийти на підприємство і ознайомитися з його роботою, подивитися на ціни, запропонувати свої побажання, тим паче, що Андрій Лучик не раз був на виїзних комісіях, відвідував шкільні їдальні. Але ним не було здійснено жодного кроку», – зазначив адвокат Вадим Матвіїв.
Читати ще: «Не відповідає вимогам закону». Юрист розкритикував ініціативу «Свідомого» депутата Луцькради

Обранець громади Андрій Лучик звернувся до комбінату з депутатським запитом із проханням надати цифрові показники за останні роки саме в той момент, коли діяльність комунального підприємства перевіряли Держпродспоживслужба та Волинський обласний лабораторний центр МОЗ України, а також коли комбінат готувався до періоду оздоровчих таборів, зокрема формував і затверджував меню. Тож депутату запропонували зачекати кілька днів або ознайомитися з робою підприємства та всією документацією на місці, оскільки ні керівництво комбінату, ні колектив нічого не приховують.

«Депутатське звернення має бути законним, обґрунтованим і поданим з метою виконання певних повноважень або реалізації певних повноважень депутата місцевої ради. Зараз фактично бомбардують підприємство зі всіх сторін, вимагаючи документи за півтора року. Наприклад, надайте нам договори, накладні, рахунки, платіжні інструкції та інше за півтора року, а якщо не надасте, то ви – корупціонери і злочинці. Депутати – це ревізія, Держаудитслужба, орган податкової чи фіскальної служби? Ні!» – прокоментував Вадим Матвіїв.

Він звернув увагу, що Андрію Лучику не були потрібні документи – йому потрібен був лиш «інформаційний привід, аби облити підприємство брудом».

«Тому підприємство вирішило не мовчати, не терпіти, не ковтати подібної поведінки і звернулося з відповідною скаргою. Прошу депутатів міської ради з’ясувати, звідки Андрій Лучик отримав інформацію, яку поширив, і зафіксувати факт порушення депутатом Лучиком Андрієм Олеговичем депутатської етики», – акцентував Вадим Матвіїв.
Адвокат додав, що комунальне підприємство «Луцький комбінат шкільного і студентського харчування» також подало позов до суду, щоб притягнути депутата Андрія Лучика до відповідальності за поширення неправдивої інформації та завдання репутаційної шкоди підприємству.

Голова комісії з питань етики та законності Луцької міської ради Микола Федік резюмував: суд дасть належну оцінку діям депутата Андрія Лучика. Комісія своєю чергою взяла скаргу директорки Луцького комбінату шкільного та студентського харчування до відома.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
кухар Показати IP 25 Червня 2024 16:44
В історію можна увійти, а можна влипнути. Андрій вибрав простіше і легше - друге. Отак зв*язуватись з бабАми. Собі гірше.
Йшов мимо Показати IP 25 Червня 2024 19:02
В історію важко увійти, але легко вляпатись...
007 Показати IP 25 Червня 2024 20:09
Через політичну обмеженість та економічне невігластво Лучик пропустив набагато важливішу тему, а саме - доцільність існування такого комунального підприємства, монополізм якого уможливлює корупційні ризики
До до 007 Показати IP 25 Червня 2024 22:01
Та вони всі там з одної речовини зроблені. У них окрім різкого запаху більше нічого не має

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus