USD 41.10 41.50
  • USD 41.10 41.50
  • EUR 41.35 41.70
  • PLN 10.55 10.72

Німеччина дозволила Україні використовувати надану зброю по цілях у РФ

31 Травня 2024 13:44
Уряд ФРН заявив, що Україна може використовувати зброю, надану Німеччиною, для захисту від російських атак, які завдають безпосередньо із прикордонних територій.

Про це повідомляє АР, передає Укрінформ.

У сьогоднішній заяві німецького уряду зазначається, що протягом останніх тижнів Росія готувала, координувала і здійснювала атаки на північно-східну частину Харківської області України, зокрема, з прикордонних територій.

«Ми разом переконані, що Україна має право відповідно до міжнародного права захищатися від цих нападів, – йдеться в заяві. – Для цього вона також може використовувати зброю, надану для цієї мети відповідно до своїх міжнародно-правових зобов’язань, у тому числі й надану нами».

Заява Німеччини з’явилася через кілька годин після того, як росіяни балістичними ракетами влучили в житловий будинок у Харкові й убили щонайменше чотирьох людей, зазначає видання.

Читати ще: Фінляндія, Канада та Польща дозволили Україні бити їхньою зброєю по території Росії

Як повідомляли, президент США Джо Байден негласно дозволив Україні завдавати удари американською зброєю по території Росії.

Низка західних країн, зокрема Велика Британія, Фінляндія, Франція та Швеція, також відмовилися від заборон щодо використання їхньої зброї для ударів по Росії.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus