USD 41.30 41.75
  • USD 41.30 41.75
  • EUR 41.30 41.75
  • PLN 10.40 10.65

Називає себе громадянкою СРСР і не платить за комунальні послуги: на Волині жінка побила працівників водоканалу

21 Травня 2024 19:57
У Володимирі жінка побила палицею працівників водоканалу, бо не хотіла сплачувати за воду. При тому, як розповіли комунальники, вона заявляла, що є громадянкою СРСР, а вода – це народне багатство, а тому належить усім.

Побувавши у Володимирі, журналісти «12 каналу» розбиралися в конфлікті.

На вулиці Будкевича кілька днів тому вирував скандал. Дійшло навіть до швидкої та поліції. А все тому, що місцева мешканка відмолялася сплачувати борг за спожиту воду й побила палицею майстрів водоканалу.

Усе відбулося, коли майстри приїхали, аби за несплату перекрити жінці каналізацію. Через це отримали рани голови та підшкірні гематоми. Свідками інцинденту стали сусіди боржниці.

«Комунальники приїхали, відкрили каналізацію, а вона вибігає, бере дрина й починає бити їх по голові. Потім взяла щось залізне й била цим предметом. Наприкінці ще воду на них вилила. Там і син її був, але він по кутках ходив, щоб його не було видно», – розповіла сусідка Олександра.

Читати ще: Показник лічильника зріс на тисячу кубів після перевірки: жителька Володимира судиться з газовиками за борги

Жінка, яка мешкає разом із рідними у квартирі, заборгувала за водопостачання та водовідведення понад три тисячі гривень. Усе мотивує відсутністю двостороннього договору між надавачами послуг і тим, що каналізацію нібито робила сама. Окрім цього, жінка боргує не лише за воду, а й за електрику та газ.

«Є певна загроза для водоканалу, бо через таких боржників ми маємо майже шість мільйонів боргу населення перед нами. Зі свого боку, ми боргуємо зарплату працівникам, боргуємо сплату податків. За все треба платити в цьому житті», – зазначив директор КП «Володимирводоканал» Сергій Луцюк.

Чому жінці перекрили доступ до каналізації, начальник водоканалу пояснює: у 2023 році уряд дозволив відключати від водопостачання боржників, які мешкають у регіонах, де немає бойових дій. Однак жительці Володимира, як заявила, для сплати боргу потрібен особистий підпис директора.

«Вони мають надати документ із підписом керівника й бухгалтера, де також поставлена печатка юридичної особи із зазначенням, за що я плачу. А не ті папірці, що вони відправляють», – переконана жителька Володимира.

У своїх документах-зверненнях до водоканалу жінка називає себе мешканкою СРСР і не визнає громадянства України.

«У Радянському Союзі було ще більше споживачів. У мене досі є старі договори, які давали у двох екземплярах», – наголосила володимирчанка.

А тим часом справу жінки розглядають у правоохоронних органах – через побиття та завдання легких тілесних ушкоджень майстрам водоканалу, які виконували свою роботу.

Читати ще: Хотіли стягнути борг за доставку газу: суд відхилив позов проти волинянки

«Цей випадок будуть розглядати правоохоронні органи. Оскільки наші працівники діють у законодавчому полі, то правоохоронці будуть надавати кваліфікацію її вчинкам. А ми чекатимемо від неї оплати або не будемо надавати їй послуги», – резюмував директор КП «Володимирводоканал».

За словами жінки, вона чекатиме рішення суду і лише тоді буде оплачувати за надані їй послуги. В іншому випадку, якщо слідчі доведуть факт побиття працівників, жінці загрожує штраф – до 200 годин громадських робіт або виправні роботи на строк до одного року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Сергій Нілус Показати IP 21 Травня 2024 20:27
тепер все приватне
Совок Показати IP 21 Травня 2024 20:52
в лечебно-трудовой профилакторий отправьте гражданочку!
йцукен до Совок Показати IP 21 Травня 2024 22:29
але ж Ви шуткивниця, шановна пані!
Станіслав Показати IP 22 Травня 2024 09:58
Ну, якщо 'вода то природне багатство і належить усім' то хай іде і черпає відром з найближчої річки. А було б ще добре, щоб нею сбу зайнялрся, тому що такі притрушені є загрозою нац безпеки.
Анонім Показати IP 22 Травня 2024 10:20
За Конституцією надра України, її водні, лісові, земельні та інші ресурси є власністю народу України. Водоканал скористався тим, що в цей перелік не включили каналізацію ))) Жіночка - Дон Кіхот. Систему не перебореш

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus