USD 41.10 41.40
  • USD 41.10 41.40
  • EUR 41.15 41.50
  • PLN 10.40 10.55

Найстарша гігантська панда вперше стала мамою: вона народила панденят-близнят

16 Серпня 2024 23:38
Найстарша у світі гігантська панда Ін Ін, яка проживає у зоопарку Гонконга, вперше стала мамою. У неї народилися близнята – хлопчик та дівчинка.

Працівники закладу кажуть, що, зважаючи на вік панди-породіллі, ця подія є великою рідкістю. Вона народила дитинчат напередодні свого 19-го дня народження. У перерахунку на людський вік – це 57 років, пише CNN.

Зазначають, що пологи Ін Ін тривали 5 годин, а малюки народилися розміром з долоню. Зокрема, дівчинка з’явилася на світ з вагою 122 грами, а хлопчик – 112 грамів.

Однак відвідувачі зоопарку зможуть побачити новонароджених лише через кілька місяців. Наразі вони цілодобово перебувають в реанімації, а медики намагаються стабілізувати їхній стан.

«Обидва малюки дуже вразливі, тож потребують часу для стабілізації. Особливо це стосується дівчинки – вона споживає менше їжі після народження, у неї нижча температура тіла та слабші крики», – кажуть працівники зоопарку.
Шлях до материнства Ін Ін був важким, кажуть фахівці. Понад 10 років вони намагалися спарувати тварину разом з її партнером Ле Ле, однак спроби були безуспішними.

Великі панди мають лише 1 фертильний період протягом року, який триває до трьох днів. Через те, що у своєму природному середовищі тварини живуть поодинці, вони рідко спаровуються.

Читати ще: Українські полярники показали, як горбаті кити «шпигують» в Антарктиці

Також панда пережила декілька викиднів, а вагітність, яка тривала 5 місяців, була доволі непростою.

«Як відомо, гігантським пандам важко розмножуватися, особливо з віком. Ін Ін, як мати, яка вперше народила, нервувала протягом усього процесу. Більшість часу вона провела лежачи на землі та скручуючись», – розповіли у зоопарку.

Працівники кажуть, таких панд важко розводити в неволі, але дослідники вдаються до таких заходів задля збереження виду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus