USD 40.75 41.00
  • USD 40.75 41.00
  • EUR 40.80 41.10
  • PLN 10.00 10.15

Українські полярники показали, як горбаті кити «шпигують» в Антарктиці

1 Липня 2024 00:25
Українські полярники з Національного антарктичного наукового центру показали один із цікавих типів поведінки горбатого кита – spyhopping, тобто «шпигунство».

Про це пише НАНЦ.

«Шпигуючи», кит займає у воді вертикальне положення або трохи під кутом, тримаючи над поверхнею голову й очі. Голова – це чверть тіла горбатого кита, яке зазвичай завдовжки 15 метрів. Така позиція дає їм можливість дослідити, що відбувається на поверхні.

Горбатий кит, якого зафіксували на відео полярники, виринув, щоб поцікавитися, що там роблять дослідники в човні.
Вивчення китів – це один з напрямів роботи вчених на станції «Академік Вернадський», який включає їхню фотоідентифікацію, відбір біопсій і запис звуків.

Читати ще: У США зафіксували наймасовіший викид дельфінів на мілину за 25 років

Крім горбатих китів, такий тип поведінки притаманний косаткам. Вони часто «шпигують», щоб обстежувати крижини в пошуках тюленів і пінгвінів. Коли знаходять, то змивають їх з льоду хвилями води, а потім зʼїдають.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Мда Показати IP 1 Липня 2024 01:02
Ми на пінгвінів скинулись, навіщо нам кити?
Микола Показати IP 1 Липня 2024 01:32
Як ми без цього були непонятно
анонім Показати IP 1 Липня 2024 10:00
Це відомий (воїн) - евген дикий очолює антарктичну експедицію на яку витрачені мільйони, щоб показати роботу він і там знайшов шпигунів

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus