USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.55

Найбільший скелет стегозавра продадуть на аукціоні

13 Липня 2024 00:17
Найбільший будь-коли знайдений скелет стегозавра продадуть на аукціоні Sotheby’s наступного тижня.

Про це повідомляє Barron`s, передає Укрінформ.

Вік скам’янілості оцінюється приблизно у 150 мільйонів років. Скелет, який назвали Апекс, – 3,3 метра заввишки та 8,2 метра завдовжки і вважається «найповнішим і найкраще збереженим» екземпляром. Він налічує 254 викопні кісткові елементи із приблизно 319.

Sotheby’s оцінює вартість Апекса у суму від $4 до $6 мільйонів.

Відбудуться торги 17 липня.

Читати ще: Унікальне фото видатної жінки продали на аукціоні майже за пів мільйона доларів: знімку 178 років

Apex був виявлений у травні 2022 року на приватній землі палеонтолога Джейсона Купера. Sotheby’s заявив, що співпрацював із Купером, аби «задокументувати весь процес, від відкриття і розкопок до реставрації, підготовки і монтажу» для гарантування «найвищих стандартів і прозорості».

Останніми роками продажі скелетів динозаврів почастішали, викликавши занепокоєння з боку палеонтологів, які вважають, що ці знахідки слід зберігати у музеях чи інших громадських місцях, а не продавати приватним особам.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus