USD 41.25 41.55
  • USD 41.25 41.55
  • EUR 41.30 41.70
  • PLN 10.40 10.60

НАТО надасть Україні 40 мільярдів євро протягом 2025 року

10 Липня 2024 18:05
Під час саміту НАТО члени Альянсу оголосять про свій намір надати мінімальне базове фінансування Україні у розмірі 40 мільярдів євро протягом наступного року.

Про це повідомляє УНН з посиланням на Білий дім.

«Вашингтонський саміт зміцнить відносини НАТО з Україною, оскільки члени Альянсу збираються на друге засідання Ради НАТО-Україна на рівні лідерів. Президент України Зеленський зустрінеться з лідерами Альянсу, щоб обговорити подальшу підтримку Альянсом України в її триваючій боротьбі за захист її свободи, суверенітету та територіальної цілісності від російської агресії», – йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що члени Альянсу оголошують про нові значні заходи підтримки для України, які наблизить Україну до НАТО, одночасно закладаючи основу для зміцнення здатності України захищатися від російської агресії зараз і в майбутньому.

Читати ще: НАТО очікує від росіян диверсій і ударів по Україні, приурочених до важливих дат, – ЗМІ

«Члени Альянсу також зроблять відчутні кроки на саміті, щоб посилити роль НАТО у розбудові стійких українських сил із надійною обороноздатністю та спроможністю стримування, а також підтримають поточні реформи, які ще більше приведуть Україну до стандартів і цінностей НАТО», – інформує Білий дім.

Також на саміті члени НАТО оголосить про нові кроки для посилення військової, політичної та фінансової підтримки України. Ці елементи разом із двосторонньою підтримкою України членами Альянсу утворюють міст до майбутнього членства України в НАТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus