USD 41.00 41.45
  • USD 41.00 41.45
  • EUR 41.20 41.60
  • PLN 10.30 10.55

НАТО очікує від росіян диверсій і ударів по Україні, приурочених до важливих дат, – ЗМІ

10 Липня 2024 15:02
Окупанти спробують завдати по Україні нових масованих ударів, приурочивши їх до саміту НАТО та інших подій.

Таку думку висловив високопоставлений представник НАТО в розмові з журналістами на умовах анонімності перед самітом альянсу в США, передає Бі-бі-сі.

«Нам слід очікувати масованих ударів, таких як цей (удар 8 липня)», – сказав представник НАТО.

Він зазначив, що для цього РФ економить ракети, накопичуючи їх для масованих ударів.

Читати ще: Російська ракета була запрограмована саме на удар по «Охматдиту», – ЗМІ

Крім того, представник альянсу нагадав, що Росія наполегливо намагається проводити в Європі таємні операції: диверсії, підпали, вбивства. Мета цих операцій полягає в тому, щоб підірвати у Європі впевненість у необхідності допомагати Україні.

Також представник НАТО оцінив, що економіка РФ може витримати ще три-чотири роки війни проти України. Водночас, за наявними в альянсу даними, Кремль намагається знайти нових постачальників зброї та боєприпасів, однак про які країни йдеться, представник НАТО не уточнив.

За даними Генштабу ЗСУ, окупанти сфокусувалися на Покровському напрямку. Зокрема, тільки там було відбито 43 атаки. Загалом же, за минулу добу росіяни намагалися 141 раз прорвати лінію оборони українських захисників.

Тим часом Reuters повідомляє, що Іран значно збільшив виробництво ракет через угоду з РФ. Так, лише на одній із виробничих баз помітили кілька десятків нових споруд.

Зранку 8 липня на Київщині та в Києві працювали сили ППО через ракетну атаку РФ. Уламки впали в семи районах столиці. Загинули близько 30 людей, майже сотня постраждали.

Зокрема, під час ранкового ракетного обстрілу столиці постраждала дитяча лікарня «Охматдит». Війська РФ цілеспрямовано запустили по дитячому медзакладу ракету Х-101.

В Офісі генпрокурора уточнили, що 8 липня 2024 року внаслідок масованого ракетного обстрілу Києва армією РФ загинули 4 дітей. Усіх дістали з-під завалів будинку на Сирці: дві дівчинки віком 8 та 14 років, а також 2 хлопчики віком 8 та 10 років. Поранення різного ступеня тяжкості отримали 10 дітей віком від 2 до 17 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus