USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.30 41.50
  • PLN 10.55 10.72

«Наснаження жінок»: як у Луцьку жінки навчалися захищати свої права та ставати лідерками змін

11 Вересня 2024 22:20
Цього тижня у Луцьку прямує до завершення серія тренінгів та практичних занять в межах унікального проєкту «Наснаження жінок», метою якого було навчити жінок відчувати свою внутрішню силу, відстоювати власні інтереси та формувати нові стандарти взаємодії у своєму оточенні.

Протягом проєкту учасниці не лише здобули практичні навички самозахисту, але й переглянули свої погляди на те, що є допустимим у стосунках. Кампанія сприяла розширенню правової свідомості жінок і створенню нової генерації лідерок, які своїм прикладом впливають на подруг, колежанок та родичок.

Цей захід охопив близько 100 учасниць, розподілених на п’ять груп, кожна з яких пройшла два навчальні заняття.

Перше заняття було зосереджене на соціальних і гендерних нормах, що впливають на формування відносин у суспільстві, зокрема щодо домашнього та гендерно зумовленого насильства. Учасниці дізналися про те, як поширені стереотипи впливають на відносини та роль жінки у суспільстві. Крім того, їм було представлено методи трансформації таких норм, що допоможуть змінити ситуацію в межах власної родини, кола друзів чи роботи.

Читати ще: У Луцьку відбулося перше заняття Школи захисту особистих кордонів

Друге заняття було присвячене основам самооборони та роботі зі страхом. Заняття мали на меті допомогти жінкам подолати психологічні бар’єри, що заважають їм захищати себе в складних ситуаціях. У ході практичних вправ учасниці вчилися відстоювати свої межі та давати відсіч будь-яким проявам агресії. Особливу увагу приділяли подоланню внутрішнього страху, який часто стає перепоною для впевненого реагування на загрозливі ситуації.

«Цей проєкт став для нас не лише можливістю навчити жінок нових навичок, а й подарував шанс побачити, як вони відкривають свою внутрішню силу. Кожна з них – це окрема історія змін, і ми віримо, що разом ми зможемо створити суспільство, де жінки відчувають себе впевненими, сильними та захищеними», – зазначила керівниця проєкту Ірина Степановська.

Організаторки проєкту підкреслюють, що «Наснаження жінок» – це не просто тренінги чи лекції. Це рух до суспільства, де кожна жінка відчуває свою силу, знає свої права і готова їх захищати. На додаток, це спільнота жінок, які підтримують одна одну на шляху до змін і стають справжньою силою трансформації у своєму середовищі.

«У світі, де безпека стає важливою частиною життя, кожна дівчина має вміти себе захистити. Це не тільки про фізичну силу, а й про впевненість у собі та своїх правах. Самооборона допомагає жінкам усвідомити свою цінність і навчитися відстоювати свої кордони. У теперішній час важливо вміти розпізнавати небезпеку та знати, як захистити себе. Ми повинні пам’ятати, що домашнє насильство – це не лише проблема однієї жінки, а й суспільства у цілому. І тому дуже важливо вміти розпізнавати тривожні ознаки таких проявів та знати як відстояти свою безпеку та допомогти іншим», – зазначила у вступному слові Ліна Галан, експертка проєкту «Наснаження жінок».

Проєкт «Наснаження жінок» довів, що жінки, які вірять у себе, здатні змінювати світ навколо. Підтримка, знання та практичні навички, які вони отримали, дозволяють їм більш впевнено йти вперед та відстоювати свої права. Такий досвід є важливим не тільки для самих учасниць, але й для всього суспільства, яке потребує нових лідерок та агенток змін.

Яскравим завершенням заходу стане запуск онлайн-челенджу «Червоні та зелені прапорці у стосунках» з учасницями в головних ролях, в якому вони будуть говорити, що у відносинах для них є ОК, а що не зовсім і, відповідно, підіймати зелений чи червоний папір-прапорець.

Проєкт реалізовано у межах співпраці UNFPA та ГО «Інноваційні соціальні рішення» за підтримки уряду Канади. Думки, погляди та рекомендації, викладені у цій публікації, належать авторам(-кам) і не обов’язково відображають офіційну політику чи позицію UNFPA, ГО «Інноваційні соціальні рішення» або уряду Канади.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus