USD 41.50 41.85
  • USD 41.50 41.85
  • EUR 41.60 41.85
  • PLN 10.50 10.70

Намагався схилити посадовців до співпраці з РФ: ексміністру внутрішніх справ Захарченку повідомили про підозру

Сьогодні 12:35
Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишньому міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, який у 2022 році намагався схилити деяких українських посадовців до фактично державної зради.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Одразу після російського повномасштабного вторгнення підозрюваний телефонував українським посадовцям із пропозицією підписати з РФ договір про «дружбу і захист», що означає добровільну здачу території та отримання взамін «високої посади».

При цьому Захарченко наголошував, що діє від імені керівництва РФ. Потім ексміністр брав участь у створенні та поширенні різних відеозаписів і дайджестів, що мали формувати в суспільстві антивладні настрої та були частиною підривної діяльності Росії.

Читати ще: Обійшов периметр та позначив розташовану техніку: як держзрадник Ілля Сметанін здав ФСБ Луцький аеродром для обстрілу

У своїх виступах Захарченко виправдовував і визнавав правомірною війну РФ проти України, а також прославляв представників російської армії та збройних угруповань.

Тепер його підозрюють у діях проти основ національної безпеки України, а також проти миру, безпеки людства і міжнародного правопорядку (ч. 1, 2 ст. 111, ч. 3 ст. 436-2 КК України). За це йому загрожує до 15 років позбавлення волі. Слідство клопотатиме про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus