USD 41.35 41.65
  • USD 41.35 41.65
  • EUR 41.50 41.90
  • PLN 10.30 10.60

Намагалася роздягнути: на Волині вчителька облаяла і вдарила школярку

Сьогодні 13:08
Учителька фізкультури в Заболоттівській спеціальній школі посеред уроку накинулася на ученицю. Вона облаяла її, дала не один ляпас та ще й намагалася привселюдно роздягнути. Нині справу вивчають правоохоронці.

Нещодавно поліцейські проводили слідчий експеримент у спортзалі школи. Учениця розказувала і показувала, як і де її вдарила та намагалася роздягнути вчителька фізкультури. Це відбулося ще в травні, йдеться в сюжеті «12 Каналу».

«Вона вискочила: «Ах ти, с*ка, проститутка, кончена мразь, я зараз з тебе зніму штани». Учениця закрила груди, бо майку здирала з неї. Зірвала кепку, потягнула за волосся, а потім, пересипаючи матюками, вдарила двічі по обличчю», – розповіла директорка школи Ольга Головій.

Учительські ляпаси отримала 16-річна Богдана. Вона з неблагополучної сім’ї: тато – під слідством, мама не працює і виховує дев’ятьох дітей. У Заболоттівській спеціальній школі Богдана навчається лише рік.

«Мама вирішила трьох діток відправити на навчання. Діти не погані й мають задатки для успішного навчання, якщо ними позайматися. Діти просто запущені, з огляду на їхні сімейні обставини, вони змінювали школи», – сказала Ольга Головій.

У Заболоттівській спеціальній школі учні не лише вчаться, а й живуть. Тут є окремий корпус під гуртожиток із кімнатами, санвузлами і вітальнею.

«Шостий урок у дітей старших класів закінчується о 14:10. Далі вони йдуть обідати. Після обіду в них – спортивно-оздоровча година, тобто діти або займаються з інструктором з фізкультури, або можуть іти з вихователем в кімнату відпочивати. У менших діток – денний сон», – зазначила заступниця директора Леся Білітюк.

Це була субота, урок фізкультури. У спортзалі були два класи: дев’ятий, де навчається Богдана, і сьомий. Учителька Світлана Сливка, як з’ясувалося потім, майже весь урок просиділа в підсобці.

«Вона залишила дітей напризволяще. Цього не можна робити. Ми не залишаємо їх самих узагалі. З ними потрібно займатися. Діти знудилися. Урок уже закінчувався. І Богданка почала доганяти Іванку. Каже: «Я тебе дожену і зніму штани». І побігла за нею», – розповіла Ольга Головій.

Читати ще: Учителька побила дитину в спеціалізованій школі на Волині

Та закінчилося все геть по-іншому і без штанів ледь не лишилася сама Богдана. Що найгірше – одяг з неї намагалася зняти вчителька. До того ж, Світлана Сливка облаяла ученицю і дала їй кілька ляпасів. Усе це бачили учні, однак ні вони, ні сама дівчина про інцидент нікому не сказали. Богдана того ж дня поїхала додому, а в школу повернулася аж через тиждень.

«Забігла до мене в кабінет, гримнула дверима. Потім вибігла і знову забігла. Сказала: «Я забираю документи. Я забираю брата і сестру. Ми більше сюди не приїдемо». Я запитала, що сталося. Вона сказала: «Я не хочу більше її бачити. Я більше сюди не приїду. Нехай вона не потрапляє мені на очі», – пригадала заступниця директора Юлія Калінчук.

За мить про вчинок учительки фізкультури знали всі. Розпочалося службове розслідування. Опитували всіх дітей, які того дня були на фізкультурі.

«Дослівно повторюю те, що розповідали діти. Підбігла до Богдани і, пересипаючи страшною лайкою, останніми словами назвавши дитину, почала її шарпати за одяг. При цьому приказувала: «Я зараз тебе роздягну». Знімала з неї майку, знімала з неї штани. Дівчина, щоб захиститися, присіла на підлогу, закрила руками груди, підтисла коліна до живота. Діти розповідають, що частково її штани були стягнуті», – прокоментувала директорка школи Ольга Головій.

Потім учителька дала Богдані два ляпаси. Сама Світлана Сливка свою поведінку, за словами директорки, не стала ні виправдовувати, ні заперечувати.

«Вона сказала: «То не зовсім так». Я відповіла: «То скажіть, як було». «Я не била», – додала Ольга Головій.
Учительку фізкультури Світлану Сливку відразу звільнили за статтею «Аморальний проступок». Також мама 16-річної Богдани поскаржилася на вчительку в поліцію. Нині відкрито кримінальну справу. До слова, в цьому навчальному закладі Світлана Сливка пропрацювала 14 років.

Психологиня Наталія Хвень розповіла: «Зі слів дітей, можна було зрозуміти, що очікувати цього можна було».

«Можливо, це був спалах емоцій, пов'язаний з втомою чи проблемами вдома. Ми не знаємо. Але виправдань такому вчинку немає», – наголосила заступниця директора Юлія Калінчук.

Журналісти намагалися сконтактувати з вчителькою фізкультури Світланою Сливкою, але марно. Удома вчительку теж не застали. За словами її чоловіка, відразу після звільнення жінка виїхала за кордон на заробітки. Відомо, що вчителька найняла адвоката і через суд намагатиметься поновитися на посаді. У Заболоттівській спеціальній школі впевнені: таким педагогам поруч із дітьми – не місце.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Радувець Ларіса Показати IP Сьогодні 13:50
Бачиш яка сволота, так над дітьми знущатися, педагог всраний... Дурфак одним словом
Анонім Показати IP Сьогодні 14:42
Лайка і бійка від учителів неприпустима у будь-якому випадку. Але 16-річна дівуля має «гарне» виховання і уявлення про правила нормальної поведінки, коли доганяє іншу дівчину з словами «дожену і зніму штани», бо вона знудилась. Гарно батьки навчил. Батьки коли робили дев’ятьох дітей так і планували мабуть, що спихнуть державі на утримання і виховання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus