USD 41.00 41.40
  • USD 41.00 41.40
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.30 10.55

На Волині відзначають День Української Державності

15 Липня 2024 11:30
Сьогодні вперше після переходу на новоюліанський календар ми відзначаємо День Української Державності 15 липня. Цей день вкотре нагадує нам про тисячолітню історію багатомільйонного народу, десятків поколінь зі своєю рідною мовою, звичаями, традиціями, культурою.

Урочистий захід з нагоди державного свята відбувся у Луцьку на Київському майдані, біля пам’ятника-каплиці «Борцям за волю України», пишуть у Волинській ОВА.

Символічно, що День Української Державності відзначають разом із Днем Хрещення Русі-України, в день пам’яті князя Володимира Великого – одного із засновників нашої державності.

Як зазначила ведуча заходу, українська державність – це ядро, це серце народу, від якого життєдайними артеріями виходять мова, культура, історія, традиції, національна ідентичність. Все те, що становить нас єдиним народом, свобідною нацією незалежної країни та української землі.

Читати ще: Історію потрібно берегти і вміти показати: «Окольний замок» відзначив перший рік роботи. Фоторепортаж

Потому присутніх поклали квіти до пам’ятника-каплиці «Борцям за волю України».

Дійство завершилося виконанням Державного Гімну України.

Довідка

День Української Державності – державне свято, що відзначається щороку в Україні 15 липня, у День хрещення Київської Русі – України. Запроваджене Указом Президента України № 423/2021 від 24 серпня 2021 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus