USD 41.10 41.45
  • USD 41.10 41.45
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.43 10.58

На Волині порушники митних правил сплатили у бюджет понад 20 мільйонів

16 Жовтня 2024 22:46
Порушення митних правил тягне за собою адміністративну відповідальність. Залежно від кваліфікації порушення, застосовуються штрафні санкції чи конфіскація товарів (за рішенням суду).

Про це нагадують у Волинській митниці.

За 9 місяців цього року Волинська митниця запровадила 412 справ про порушення митних правил на 130,3 млн грн. У грошовому вимірі це – удвічі більше, ніж в аналогічному періоді минулого року. Під час складання протоколів про ПМП фактично вилучалися предмети правопорушень у 92 справах. Найбільше – 48 справ – стосувалося незаконного переміщення транспортних засобів на суму 13,4 млн грн. За ними у номенклатурі вилучених товарів слідують: промислова група (одяг, парфуми, техніка), продовольча група (риба, м’ясо) та лісоматеріали.

У розрізі статей Митного кодексу, найбільше протоколів про ПМП у цьому періоді припадає на статтю 485 (недобори митних платежів). Волинські митники за 9 місяців виявили 166 випадків недоброчесного підприємництва з боку учасників зовнішньоекономічної діяльності, що становить 40% усіх складених протоколів. Вартість виявлених порушень сягає 187 млн грн, що більше минулорічного показника у 15 разів. На другому місці в антирейтингу порушників – стаття 483 МКУ (приховування від митного контролю). Цьогоріч на Волині уже зафіксували 76 таких випадків. Вартість тимчасово вилучених товарів – майже 120 млн грн. Замикають трійку громадяни, яких 55 разів зупиняли на «зелених коридорах» пунктів пропуску із товаром, що підлягав письмовому декларуванню та оподаткуванню на «червоному коридорі» (ст. 471 МКУ).

Читати ще: За 9 місяців Волинська митниця передала правоохоронцям 205 повідомлень про порушення

У межах своєї компетенції митницею розглянуто 84 справи про ПМП і накладено штрафів на 6,3 млн грн. Із них 5,4 млн грн – уже сплачені до держбюджету. На розгляд до суду скеровано 153 справи про ПМП вартістю майже 93 млн грн. Судом за результатом розгляду 108 справ конфісковано товарів на 18 млн грн, накладено штрафів на майже 14 млн грн. У цей же період митницею укладено з правопорушниками 84 мирові угоди на майже 6 млн грн про припинення провадження шляхом компромісу.

За результатами правоохоронної роботи волинських митників у січні – вересні 2024 року до державної скарбниці порушники перерахували 20,75 млн грн, що в півтора рази більше такого ж періоду минулого року.

Боротьба з порушеннями митних правил триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus