USD 41.15 41.48
  • USD 41.15 41.48
  • EUR 41.35 41.60
  • PLN 10.46 10.58

За 9 місяців Волинська митниця передала правоохоронцям 205 повідомлень про порушення

Сьогодні 21:05
За 9 місяців цього року посадовими особами Волинської митниці було виявлено та скеровано до правоохоронних органів 205 повідомлень про порушення, які містили ознаки злочинів.

Це співмірно із показниками такого ж періоду минулого року, повідомили у Волинській митниці.

Серед інших, 5 найбільш поширених попередніх кваліфікацій у розрізі статей Кримінального кодексу такі:

– незаконне використання з метою отримання прибутку гуманітарної допомоги – 81 порушення;

– незаконне перевезення наркотичних чи психотропних речовин без мети збуту – 63 порушення;

– підроблення документів, шахрайство – 26 порушень;

– незаконне поводження зі зброєю – 9 порушень;

– контрабанда підакцизних товарів – 8 порушень.

Після внесених у законодавство змін уперше у переліку повідомлень про можливі злочини з’явилася ст. 201-3 ККУ – товарна контрабанда у значному розмірі. ІІ застосували до 1 факту прихованого ввезення через «Устилуг» великої партії діамантів. Наразі це дорогоцінне каміння вилучене територіальним органом БЕБ у рамках розпочатого ними кримінального провадження.

Щодо найпоширенішого правопорушення, у результаті перевірки законності ввезення гуманітарної допомоги Волинською митницею за 9 місяців 2024 року направлено 88 повідомлень щодо незаконного використання гуманітарної допомоги або шахрайства з нею. Інформацію про 70 з них уже внесено до Єдиного Реєстру Досудових Розслідувань.

Читати ще: У рейсовому автобусі на «Ягодині» вилучили партію телефонів вартістю 1,2 млн грн

Також у цьому періоді було направлено 5 повідомлень про спроби контрабанди культурних цінностей, 4 з яких внесено до ЄРДР за ознаками ст. 201 ККУ. Загалом у січні – вересні 2024 року волинські митники виявили 71 факт незаконного переміщення через держкордон наркотичних та психотропних речовин, прекурсорів, 11 фактів незаконного переміщення зброї, боєприпасів, вибухових речовин, спецзасобів, товарів військового призначення. З незаконного обігу вилучили 28 одиниць холодної зброї, пневматичний пістолет, 28 набоїв, 2,9 л, 3 кг, 5 ампул, 250 пігулок психотропів, 206 таблеток прекурсорів.

Протидія контрабанді, у співпраці з відповідними правоохоронними органами, триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus