USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На Волині надходження громад від роздрібного акцизу перевищили 100 мільйонів гривень

Сьогодні 07:45
За підсумками січня-серпня 2024 року легальна реалізація лікеро-горілчаних товарів додала громадам Волині 101,1 мільйона гривень акцизного податку з роздрібної реалізації підакцизної продукції. Це на 26,2 відсотка більше показників аналогічного періоду торік.

Лише за умови легальної реалізації підакцизної продукції місцеві бюджети щомісяця отримуватимуть належні кошти до бюджету, нагадують у Головному управлінні ДПС у Волинській області та рекомендують лідерам громад пильнувати, щоб продаж алкогольних напоїв і тютюнових виробів відбувався винятково із дотриманням законодавчих вимог.

Важливо, щоб споживачі теж цікавилися у продавця алкогольних напоїв і тютюнових виробів про наявність ліцензії на реалізацію підакцизних товарів. Така небайдужість убезпечить від споживання неякісної продукції та спрятиме залученню бюджетних надходжень, наголошують у податковій службі.

Споживачам підакцизної продукції обов’язково варто врахувати, що лише виготовлені й реалізовані з дотриманням положень чинного законодавства та стандартів алкогольні напої, за умови помірного споживання, не становлять загрози життю та здоров’ю.

Читати ще: У двох волинянок вилучили контрафакт вартістю 800 тисяч гривень

Нагадаємо, що Головне управління ДПС у Волинській області систематично здійснює моніторинг за ситуацією на ринку реалізації горілчаної продукції та тютюнових виробів, зокрема на предмет дотримання вимог податкового законодавства господарюючими суб’єктами.

Якщо Ви володієте інформацією про реалізацію, зберігання пального та алкогольних напоїв і тютюнових виробів, немаркованих марками акцизного податку встановленого зразка, реалізацію підакцизних товарів особам, які не досягли 18 років, чи торгівлю пальним, алкогольними напоями та тютюновими виробами без наявності ліцензій, варто повідомити про такі факти за номером (0332) 777-152

(управління контролю за підакцизними товарами ГУ ДПС у Волинській області). Своє повідомлення Ви можете також надіслати поштою за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4 (конфіденційність гарантується).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus