USD 41.30 41.80
  • USD 41.30 41.80
  • EUR 41.30 41.80
  • PLN 10.40 10.65

На Волині громади встановлюють системи оповіщення про загрози

11 Червня 2024 20:23
Питання наявності автоматизованих систем оповіщення населення про небезпеку не втрачає актуальності від початку великої війни. Зважаючи на затяжний характер воєнних дій, а також географічну даність агресивного сусідства росії та білорусі, встановленням централізованого оповіщення переймаються не тільки міста обласного значення, а й селищні та сільські громади. Зокрема, над реалізацією таких проєтів вже працюють Боратинська, Горохівська, Рожищенька та інші об’єднані тергромади.

Про це йшлося сьогодні під час засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові обласної ради, повідомили у Волинській облраді.

У цьому контексті доречною та корисною була інформація керівниці проєктів ТОВ «НВФ «Бранд Майстер Плюс» Наталії Тельнової щодо розбудови місцевих автоматизованих системах централізованого оповіщення. Вона, зокрема, зазначила, що вже напрацьоване законодавство, яке унормовує вимоги до таких конструкцій. Серед основних – це спроможність системи працювати за будь-яких умов, що передбачає наявність резервного живлення та щонайменше двох каналів зв’язку, а також інтегрованість систем державного, регіонального і місцевого рівнів між собою.

Читати ще: Люди не чують сигналу повітряної тривоги: у Луцькій громаді планують оновити систему оповіщення

«Етапи впровадження – це обов’язкове виготовлення ПКД, ліцензоване обладнання, виконання будівельно-монтажних робіт, перевірка і сертифікація перед введенням в експлуатацію та технічне обслуговування», – поінформувала Наталія Тельнова. Вона додала, що увесь комплекс послуг і готових технічних рішень, а також залучення спеціалістів забезпечує компанія «НВФ «Бранд Майстер Плюс», і закликала громади до співпраці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus